Με καθαρή πλειοψηφία πέρασε η απόφαση να μην είναι υποψήφιος στην διαδικασία εκλογής αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης.
Για τη χθεσινή συνεδρίαση διαπιστεύθηκαν 151 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που σημαίνει ότι υπήρχε απαρτία.
Σημειώνεται ότι αρνήθηκαν να πάρουν καρτελάκια διαπίστευσης προκειμένου να αποτρέψουν την απαρτία και την λήψη της απόφασης οι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη καθώς και στελέχη που θεώρησαν “διχαστικό” τον αποκλεισμό.
Η απόφαση σημαίνει ότι στην υποβολή των υποψηφιοτήτων που είναι μέχρι τις 24 Οκτωβρίου δεν θα είναι το όνομα του Στέφανου Κασσελάκη.
Το ερώτημα είναι εάν το Συνέδριο που θα ακολουθήσει στις 7-8 Νοεμβρίου θα μπορεί να αποφασίσει διαφορετικά και να ανακηρύξει υποψήφιο τον Στέφανο Κασσελάκη όπως θεωρεί ο ίδιος και οι υποστηρικτές του.
Τα πράγματα για τον Κασσελάκη, εφόσον εξακολουθεί να θέλει να διεκδικήσει την προεδρία στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι καθόλου εύκολα.
Στο Συνέδριο του κόμματος θα φτάσουν όσες υποψηφιότητες εγκρίνει η Κεντρική Επιτροπή, δηλαδή αυτή που απέκλεισε χθες τον Κασσελάκη!
Αντίδραση Φάμελλου
Για σημαντική απόφαση που εξασφαλίζει την δημοκρατική λειτουργία και την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.
Στην δήλωσή του ανέφερε ακόμη ότι «ήταν μία δύσκολη συνεδρίαση καθώς υπήρξε προσπάθεια να υπονομευθεί η δυνατότητα να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή. Επικυρώσομε να τηρηθεί ο ίδιος οδικός χάρτης που έχει αποφασιστεί στην προηγούμενη συνεδρίαση. Όσο για τα κριτήρια των υποψηφιοτήτων επαναλάβαμε μία απόφαση του Νοεμβρίου του 2023. Δεν μπορούν να γίνουν δεκτές συμπεριφορές που αμφισβητούν τις αποφάσεις των οργάνων. Υπερασπιζόμαστε τους κανόνες της δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος».
Ο κ. Φάμελλος είπε ακόμη ότι «έγινε ένα ακόμη συνθετικό βήμα» ενώ στο ερώτημα για το αν «αποκλείστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης», απάντησε ότι «δεν υπήρχε διάθεση αποκλεισμού, ωστόσο δεν μπορεί να απολογείται ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του για συμπεριφορές».
Αντίδραση Σπίρτζη
Μετά τη σημερινή απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος, δήλωσε ο Χρήστος Σπίρτζης μετά το τέλος της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής.
Είπε ακόμη: « Μετά από περιπέτεια 11 μηνών ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στην πολιτική ζωή του τόπου. Τώρα σειρά έχουν ένα “βαρύ” πολιτικό συνέδριο για όλα όσα έχει χτυπήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως και οι πρωτοβουλίες συνεργασίας προς τον υπόλοιπο προοδευτικό κόσμο για να δημιουργηθεί ένας πλειοψηφικός κυβερνητικός πόλος».
Ερωτηθείς εάν η ονομαστική αναφορά στον Στέφανο Κασσελάκη στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής χρειαζόταν την απόλυτη πλειοψηφία του οργάνου, απάντησε αρνητικά, υπογραμμίζοντας πως αφενός πρόκειται για “τροπολογία” και αφετέρου ότι « περιγράφεται καθαρά στο καταστατικό το όπως γίνονται οι ψηφοφορίες εφόσον υπάρχει συντριπτική πλειοψηφία του οργάνου». Σε σχετική ερώτηση, ξεκαθάρισε πως ο Στέφανος Κασσελάκης «δεν μπορεί να είναι υποψήφιος μετά τη σημερινή απόφαση», ενώ όσον αφορά το ενδεχόμενο να παραπεμφθεί στο Συνέδριο, δήλωσε ότι δεν γίνεται γιατί η ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων είναι η 24η Οκτωβρίου, δηλαδή προηγείται του συνεδρίου».
Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Μόσχα παρέδωσε στο Κίεβο τις σορούς 1.000 Ουκρανών στρατιωτών με αντάλλαγμα τα λείψανα 41 Ρώσων
- «Αιώνιο Σκότος»: Έτσι ονόμασαν οι Ισραηλινοί τις νέες σφοδρές επιθέσεις στον Λίβανο, vid
- ΥΠΕΞ σε Τουρκία: «Η μουσουλμανική μειονότητα είναι θρησκευτική μειονότητα και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει»
- «Κρύος ιδρώτας» στη Βρετανία με ρωσικά υποβρύχια: «Δεν θα πάρουμε τα μάτια μας από τον Πούτιν»
- Λαζαρίδης: Το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα επέλεξαν να πουν «όχι» στη στήριξη των κτηνοτρόφων που πλήττονται από τον αφθώδη πυρετό
- Σοκ σε επίδειξη με φλόγες στην Κίνα: Χορεύτρια παραλίγο να καεί ζωντανή – BINTEO
- Άκης Σκέρτσος: Για 3η συνεχόμενη χρονιά η Ελλάδα στον διεθνή δείκτη δημοκρατίας του περιοδικού Economist
- Υποκλοπές μέσω του Predator: Στις 11/12 η δευτεροβάθμια δίκη των τεσσάρων επιχειρηματιών
- e-ΕΦΚΑ: Καταβολή αναδρομικών προσμέτρησης χρόνου απασχόλησης μετά τη συνταξιοδότηση, σε πάνω από 1.000 συνταξιούχους
- Όπως με τον COVID; Πρόταση της Μελόνι στην ΕΕ για να αντιμετωπιστεί η παρούσα κρίση









