Από την Δευτέρα λοιπόν εργαζόμενοι και πελάτες των καταστημάτων που ανοίγουν ξανά θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας, ανάμεσα στα οποία είναι και η χρήση μάσκας.
Ωστόσο, εκτός από όλους του κλειστούς χώρους η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική για όλους (επιβατικό κοινό και εργαζόμενους) και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα δρομολόγια των οποίων αναμένεται να αυξηθούν προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός, σύμφωνα με το πλάνο που παρουσιάστηκε από το κυβερνητικό επιτελείο.
Πού θα πρέπει να φοράμε μάσκα από τη Δευτέρα 4 Μαΐου
Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης για τη σταδιακή άρση των μέτρων, από τη Δευτέρα θα είναι υποχρεωτική χρήση μάσκας από εργαζόμενους (και χρήση γαντιών) και πελάτες σε κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και λοιπές υπηρεσίες που προϋποθέτουν σωματική επαφή.
Υποχρεωτική θα είναι η χρήση προστατευτικής μάσκας και από τους εργαζομένους σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων «για τα κουρεία, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής θα εφαρμόζεται απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των θέσεων εργασίας, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους και τα γάντια μιας χρήσης για τους εργαζόμενους στα κέντρα αισθητικής», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.
Πρόστιμο 150 ευρώ για όσους δεν φορούν μάσκες
Την ίδια ώρα αυστηρή αναμένεται να είναι η τήρηση των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό. Γι’ αυτό το λόγο ορίστηκε πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους δεν φορούν προστατευτική μάσκα, όπου αυτό επιβάλλεται από τους κανόνες που τέθηκαν για τη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί.
Υπενθυμίζεται ότι στη χρήση μασκών, οι οποίες είναι απαραίτητες σ’ αυτό το στάδιο της μετάβασης προς τη νέα κανονικότητα είχε αναφερθεί και ο εκπρόσωπος του υπ. Υγείας και καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας παραθέτοντας οδηγίες για τη σωστή χρήση τους.
(Από iefimerida – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκλονιστικοί ισχυρισμοί για την Παγκόσμια Τράπεζα! Γιατί συμβαίνει αυτό;
- «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μπαχτσελί
- Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη συνετρίβη στον περίβολο ξενοδοχείου στην Εϊλάτ
- Οι Χριστιανοί στη Συρία γιορτάζουν την ημέρα του Σταυρού – Δείτε βίντεο
- «No Escape From Now»: Το ντοκιμαντέρ για τον Όζι Όσμπορν θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο – Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
Κύρια Θέματα

















