Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε ανάρτησή του στο Facebook, έδειξε απολύτως ικανοποιημένος από όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα σε σχέση με την νέα ψηφιακή εποχή.
«Η ψηφιακή πολιτική δεν ξεκινά από την τεχνολογία: ξεκινά από τη διακυβέρνηση, τη νομοθέτηση και τον τρόπο που δουλεύει το κράτος», ξεκαθάρισε.
Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «Χθες, στο Digital Economy Forum του SEPE μιλήσαμε για την ψηφιακή πρόοδο της χώρας. Μια αλλαγή που χτίσαμε όλοι μαζί – κράτος και ιδιωτικός τομέας – σε μια περίοδο μεγάλων προκλήσεων. Και που αποδεικνύει ότι η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει πιο γρήγορα απ’ όσο πιστεύαμε».
Ο κ. Πιερρακάκης τόνισε: «Το 2019 θέσαμε έναν φιλόδοξο στόχο: από ψηφιακοί ουραγοί να προσεγγίσουμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο της ψηφιακής διοίκησης. Τότε, ο στόχος αυτός έμοιαζε υπερβολικός, όμως με τον σωστό σχεδιασμό και την «αισιοδοξία της βούλησης», έγινε εφικτός.».
«Είχαμε το hardware, αλλά μας έλειπε το software, δηλαδή η σωστή θεσμική και διοικητική αρχιτεκτονική. Η ψηφιακή πολιτική δεν ξεκινά από την τεχνολογία: ξεκινά από τη διακυβέρνηση, τη νομοθέτηση και τον τρόπο που δουλεύει το κράτος», υπογράμμισε και συνέχισε, μεταξύ άλλων:
«Σήμερα, καθώς ολοκληρώνονται τα έργα που δημοπρατήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, η Ελλάδα δεν συγκλίνει απλώς με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η χώρα διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να βρεθεί στην πρώτη δεκάδα, ακόμη και στην πρώτη πεντάδα της ψηφιακής Ευρώπης.»
Η Ελλάδα λοιπόν προχωρά με ταχύτητα στην πορεία προς την νέα ψηφιακή εποχή με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.
photo Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μία… συνηθισμένη μέρα στο κοινοβούλιο της Ουκρανίας, vid
- Κωνσταντοπούλου: Ένας πρωθυπουργός έμφοβος, τρομοκρατημένος, απερχόμενος, ο κ. Μητσοτάκης, παίζει τα ρέστα του
- ΥΠΑΑΤ: Πληρωμές 487,9 εκατ. από ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ σε 485.896 μοναδικούς δικαιούχους
- Απόλυτη δυστοπία! Θα σκανάρουν τα social media των ταξιδιωτών – Πού κάνουν την αρχή
- Ποιά ευρωπαϊκή πρωτεύουσα θα βιώσει τον πιο σκοτεινό Δεκέμβριο της τελευταίας 90ετίας;
- Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Είναι μία από τις τελευταίες μάχες με την παλιά Ελλάδα»
- Ξεσηκωμός αγροτών με αποκλεισμούς δρόμων και στη Γαλλία
- Παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ: Απολογείται η πρώτη ομάδα επτά από τους 15 κατηγορούμενους
- «Η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει πιο γρήγορα απ’ όσο πιστεύαμε»
- Όταν η διπλωματία περνάει από τον ζωολογικό κήπο – H Ιαπωνία επιστρέφει στην Κίνα τα δύο τελευταία πάντα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΜΕΤΡΟ
ΔΗΜΟΣΙΟ









