• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η εισβολή των μεταναστών συνεχίζεται παρά τις ολονύχτιες μάχες- Μετά τα τρένα έρχονται και με βαν στην Ελλάδα (βίντεο)

Η εισβολή των μεταναστών συνεχίζεται παρά τις ολονύχτιες μάχες- Μετά τα τρένα έρχονται και με βαν στην Ελλάδα (βίντεο)

Δακρυγόνα έπεφταν εκατέρωθεν όλη νύχτα στα Ελληνικά σύνορα στις Καστανιές σε μια προσπάθεια των αστυνομικών και των ΜΑΤ να απωθήσουν τους μετανάστες από το να περάσουν τα σύνορα.

Σύμφωνα με όσα είπε ο δήμαρχος Ορεστιάδας στο Open TV σήμερα το πρωί προβληματίζει τις Ελληνικές αρχές το γεγονός ότι προμηθεύονται οι μετανάστες δακρυγόνα, κάτι που δείχνει ότι πιθανόν ο Τουκικός στρατός να κρύβεται πίσω από την τροφοδοσία τους.

Έλληνες αστυνομικοί και στρατιώτες προσπαθούσαν όλη νύχτα να απωθήσουν τους παράνομους μετανάστες σε μήκος εκατοντάδων χιλιομέτρων, κάτι που έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό, όμως παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί υπάρχουν σημεία που η αστυνομική παρουσία δεν είναι αρκετή για να αποτρέψει το πέρασμα των συνόρων.

Πάνω από 5 διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται που στην περιοχή δεν αρκούν λόγω των πολλών χιλιομέτρων της συνοριακής γραμμής να καλύψουν όλα τα σημεία. Κάποιοι κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα και πολλοί έχουν συλληφθεί. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OpenTV αυτή τη στιγμή δεν σημειώνεται αύξηση της ροής στα σύνορα κι όλα είναι πιο ήσυχα, όμως όλοι περιμένουν κλιμάκωση των αφίξεων και είναι σε επιφυλακή, αφού μετά τα τρένα τα οποία κουβαλούσαν στα σύνορα εκατοντάδες μετανάστες, σήμερα εμφανίστηκαν βανάκια που μεταφέρουν λίγους-λίγους συνεχώς μετανάστες από την Κωνσταντινούπολη.

Σε βίντεο εμφανίζονται δεκάδες μετανάστες να αποβιβάζονται στον σιδηροδρομικό σταθμό της Αδριανούπολης ερχόμενοι από την Κωνσταντινούπολη και να βγαίνουν ενθουσιασμένοι από το τρένο φωνάζοντας «Ελλάδα» κατευθυνόμενοι προς τα σύνορα ενώ η κάμερα τους ακολουθεί

photo video screenshot