• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η 5η δόση της επιστρεπτέας έδειξε στην αγορά ότι το… σωσίβιο “ξεφούσκωσε”

Η 5η δόση της επιστρεπτέας έδειξε στην αγορά ότι το… σωσίβιο “ξεφούσκωσε”

katastima eurokinissi1
Σε κλινική “συμπίεσης” λόγω της αύξησης των χρεών παραμένει η αγορά της Πάτρας

Δεκάδες επαγγελματίες έχουν φτάσει σε σημείο απόγνωσης, μένοντας εκτός από την πέμπτη δόση της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Στην Πάτρα η μια στις δύο εμπορικές επιχειρήσεις που έκαναν την αίτηση έμειναν από έξω και δεν πρόκειται να πάρουν τίποτα από αυτή, ενώ ακόμα και αυτές που στάθηκαν πιο τυχερές και κρίθηκαν δικαιούχες από το λογισμικό του υπουργείου, το ποσό που θα δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ξεκινάει από 500 ευρώ κατά μέσο όρο και φτάνει το μέγιστο τα 1.000 ευρώ.

Ακόμα πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για την εστίαση ένας κλάδος που παραμένει κλειστός και κανείς δεν γνωρίζει πότε θα ανοίξει ειδικότερα και μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τον εντοπισμό του μεταλλαγμένου κορωνοϊού, αλλά και την αύξηση των κρουσμάτων στην Πάτρα.

Οι επιχειρήσεις που πήραν τα χρήματα της πέμπτης δόσης ήταν περισσότερες από τον εμπορικό κλάδο, όμως ο μέσος όρος των χρημάτων, σε σύγκριση με την τέταρτη δόση, ήταν αρκετά πιο κάτω, αφού τα ποσά κυμαίνονται από 1.000 έως και 4.000 ευρώ, ανάλογα με την πτώση του τζίρου και τον αριθμό των εργαζομένων.

Σε κάθε περίπτωση τα πράγματα είναι δύσκολα και το restart στην οικονομία, όπως αποδείχτηκε και μετά το πάρσιμο των περιοριστικών μέτρων, αργεί ακόμα.

dete/ photo eurokinissi