• Αρχική
  • Άρθρα
  • H λειτουργία του εγκεφάλου στη μάθηση εξετάζεται σε Διεθνές Συνέδριο στην Κέρκυρα

H λειτουργία του εγκεφάλου στη μάθηση εξετάζεται σε Διεθνές Συνέδριο στην Κέρκυρα

brain unsplash
Τις πολλαπλές εφαρμογές της λειτουργίας του εγκεφάλου στη μάθηση εξετάζουν εξειδικευμένοι, ευρέως γνωστοί, ακαδημαϊκοί και ερευνητές, από όλο τον κόσμο, που συμμετέχουν στο Διεθνές Συνέδριο (Brain Function Assessment in Learning) BFAL2020, με θέμα «Αξιολόγηση της λειτουργίας του εγκεφάλου στη μάθηση».

Το Συνέδριο διεξάγεται, διαδικτυακά, ως δεύτερη θεματική ενότητα, στο πλαίσιο του 4ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Γηριατρικής και Νευροεκφυλιστικών Ερευνών «GeNeDis 2020», όπου συμμετέχουν περισσότεροι από 3.600 ακαδημαϊκοί και ερευνητές από όλο τον κόσμο.

Το Διεθνές Συνέδριο BFAL2020, επικεντρώνεται στη σύγκλιση γνωστικών μελετών, εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης, προσεγγίσεων νευροεπιστήμης και εφαρμογών υγείας, στο πλαίσιο μιας νέας εποχής διεπιστημονικών ερευνών. Συγκεντρώνει την έρευνα σε πολύτομεακούς τομείς, όπως είναι η νευροεπιστήμη, η υγεία, η επιστήμη των υπολογιστών, η τεχνητή νοημοσύνη, η αλληλεπίδραση ανθρώπου-υπολογιστή, η εκπαίδευση και η κοινωνική αλληλεπίδραση, επισημαίνοντας τις πολλαπλές εφαρμογές της αξιολόγησης της λειτουργίας του εγκεφάλου στη μάθηση, κυρίως στους τομείς της εκπαίδευσης και της υγείας. Η έρευνα παρέχει ένα ανοιχτό φόρουμ για την παρουσίαση νέων επιτευγμάτων στον τομέα, μαζί με έναν διαδικτυακό χώρο, για ερευνητική δικτύωση.

Στο Συνέδριο προεδρεύουν οι καθηγητές Παναγιώτης Μπαμίδης από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ο Claude Frasson από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ και ο Παναγιώτης Βλάμος από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ενώ διεκπεραιώνεται από μια Διευθύνουσα Επιτροπή αποτελούμενη από υψηλού βεληνεκούς εμπειρογνώμονες στον τομέα.

Κεντρικές ομιλίες θα διεξαχθούν από γνωστούς ακαδημαϊκούς, όπως ο Δρ. Θέμις Έξαρχος, ο Δρ. Αναστάσιος Μικρόπουλος και ο Δρ. Δημήτριος Βλαχάκης. Για την προετοιμασία και υλοποίηση του Διεθνούς Συνεδρίου BFAL2020, συνέβαλε η οργανωτική ομάδα από την εταιρεία NEOANALYSIS, με επικεφαλής την πρόεδρο του Οργανισμού Δρ. Κίτι Πανουργιά, ενώ για τη σύνθεση μιας ειδικής συλλογής ερευνητικών εγγράφων, υψηλής ποιότητας, που εκδόθηκαν από την Springer στη σειρά LNSC Proceedings, συνεργάστηκε ένας σημαντικός αριθμός κριτικών και μελών της επιτροπής του προγράμματος.

Οι συμμετέχοντες σύνεδροι έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις «ζωντανές» παρουσιάσεις αυτής της νέας έρευνας και να συμμετέχουν ενεργά στις συνεδρίες ερωτήσεων και απαντήσεων. Το διήμερο Διεθνές Συνέδριο Brain Function Assessment in Learning ( BFAL2020), που θα ολοκληρωθεί σήμερα το απόγευμα, διοργανώνεται διαδικτυακά υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Ευφυών Συστημάτων (IIS) και φιλοξενείται στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αττικής.

Photo unsplash