Τη διαδικασία εκλογής νέου περιφερειάρχη, μετά την παραίτηση του Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις βιώσιμες μεταφορές και τον τουρισμό, κίνησε η Βούλα Πατουλίδου, που στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους στη μεγαλύτερη περιφερειακή ενότητα, αυτή της Θεσσαλονίκης.
Στη σημερινή ψηφοφορία, στην οποία προήδρευσε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Κώστας Γιουτίκας, υποψήφιες ήταν η Αθηνά Αηδονά και η Βούλα Πατουλίδου. Συνολικά ψήφισαν 39 σύμβουλοι, 35 ψήφους έλαβε η κυρία Αηδονά, 3 η κυρία Πατουλίδου ενώ υπήρξε και ένα λευκό ψηφοδέλτιο.
Σε δηλώσεις της αμέσως μετά, η κυρία Αηδονά ευχαρίστησε τους συναδέλφους της για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό της και για την τιμητική, όπως είπε, ανάδειξή της στη θέση του περιφερειάρχη. «Όλοι μαζί ενωμένοι συνεχίζουμε να δυναμώνουμε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προς όφελος όλων των συμπολιτών μας. Μας περιμένει πολλή δουλειά και ένας δύσκολος δρόμος, τον οποίο όμως είμαι σίγουρη ότι θα μπορέσουμε να τον βαδίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά της η κυρία Πατουλίδου, ευχήθηκε στην κ. Αηδονά τα τέσσερα χρόνια που ακολουθούν να είναι εύκολα καθώς, όπως είπε, είναι γνωστό το τι αντιμετωπίζει κάθε φορά η αυτοδιοίκηση. Παράλληλα τόνισε: «Εγώ έκανα αυτό που όφειλα να κάνω, συνεπής στα λόγια που είπα, στα λόγια από τις 6 Αυγούστου του 1992, ‘για την Ελλάδα ρε γαμώτο’». Επισήμανε ότι «ναι μεν η δικαιοσύνη είναι τυφλή αλλά η δημοκρατία έχει και αυτί και βλέμμα και έχει και μια ελευθερία για να μπορέσεις να αντιδράς όταν θεωρείται ότι το δίκιο σου παραπατείται». «Εν πάση περιπτώσει όλα καλά για την επόμενη μέρα. Έχουμε άξιους ανθρώπους και αυτό ευελπιστώ να φανεί για ακόμη μια φορά και στην πράξη» πρόσθεσε.
Όπως έγινε γνωστό, τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία παράδοσης – παραλαβής, παρουσία του Απόστολου Τζιτζικώστα.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Τραμπ αφήνει να εννοηθεί πως υπάρχει συμφωνία με την Κίνα για το Tik Tok
- Το θέμα της «υποβοηθούμενης αυτοκτονίας» προκαλεί ξανά συζητήσεις στη Γαλλία
- Zapad-2025: Μόνο οι Ευρωπαίοι έμειναν να λένε πως «πολεμούν τη Ρωσία» μετά από αυτό το ΒΙΝΤΕΟ
- Ουκρανία: Επιστρατεύουν όποιον βρουν, ακόμα και ντελιβεράδες, video
- Αιματηρό επεισόδιο στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης – Για κακούργημα διώκεται μία 36χρονη
- Σε οριακό σημείο οι ΗΠΑ: «Ο δολοφόνος του Κερκ ήταν “βαθιά μπλεγμένος” στην αριστερή ιδεολογία»
- Νέα σημαντική ανακάλυψη στην Ιταλία: Βρέθηκε θαλαμοειδής τάφος της ελληνιστικής εποχής στη Μαντουρία
- Ο πρεσβευτής της Ρωσίας εκλήθη στο βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου του NATO
- Ανασκαφές στην Καισάρεια έφεραν στο φως κρανία ελεφάντων που χρονολογούνται πριν από…7,7 εκατ. χρόνια
- Νετανιάχου: Η Αμερική βρίσκεται στο πλευρό του Ισραήλ
Κύρια Θέματα

















