Πολυμελές οργανωμένο κύκλωμα γυναικών που έστηναν ενέδρες κοντά σε ΑΤΜ έξω από τράπεζες και στοχοποιούσαν, κυρίως ηλικιωμένες γυναίκες, για να τους αρπάξουν αργότερα τις κάρτες και να αδειάσουν τους λογαριασμούς τους, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αμαρουσίου.
Συγκεκριμένα, μετά από έρευνες, παρακολουθήσεις και παγίδες, από ειδική ομάδα αστυνομικών που είχε συσταθεί για τον σκοπό αυτό, συνελήφθησαν πρωινές ώρες της 3-7-2025 και 4-7-2025 στις περιοχές του Χολαργού και του Άγιου Παντελεήμονα, τρεις γυναίκες ηλικίας 26, 29 και 32 ετών, μέλη του κυκλώματος, σε βάρος των οποίων, καθώς και των υπόλοιπων 10 που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και απάτες με ηλεκτρονικό υπολογιστή, κατ’ επάγγελμα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.
Ως προς τον τρόπο δράσης τους, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, οι κατηγορούμενες τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2023 έως και τον περασμένο Ιούνιο, δρώντας με διαφορετική σύνθεση και εναλλασσόμενους ρόλους, σε ομάδες των δύο ατόμων, κυρίως κατά τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες, όπου παρατηρείται αυξημένη κίνηση, κινούνταν πλησίον ΑΤΜ στοχοποιώντας κυρίως ηλικιωμένες γυναίκες, τις οποίες παρακολουθούσαν από κοντινή απόσταση και κατά την ανάληψη μετρητών, υπέκλεπταν τους προσωπικούς αριθμούς αναγνώρισης (PIN) που αυτές πληκτρολογούσαν.
Στη συνέχεια, τις ακολουθούσαν διακριτικά για όσο χρονικό διάστημα και απόσταση ήταν απαραίτητο, ακόμη και εντός μέσων μαζικής μεταφοράς ή σούπερ μάρκετ, προκειμένου εκμεταλλευόμενες τον συνωστισμό ή την απόσπαση της προσοχής, να τους αφαιρέσουν τα πορτοφόλια.
Κατόπιν, χρησιμοποιώντας τις κάρτες που έκλεβαν, προέβαιναν σε αναλήψεις μετρητών και σε αγορές-συναλλαγές.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 3.975 ευρώ και πλήθος πορτοφολιών.
Από την έως τώρα προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 74 περιπτώσεις κλοπών και απατών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενες έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, ενώ το περιουσιακό όφελος από την εγκληματική τους δράση ανέρχεται στο ποσό των 120.000 ευρώ.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κοντογεώργης: «Η Ελλάδα καθίσταται πλέον ενεργειακός κόμβος στην Ευρώπη»
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο, Τρίτη στο Τραμ ( Γραμμή 6) -Τερματικός σταθμός στάση ΦΙΞ
- Με απλά λόγια οι ΗΠΑ του Τραμπ έδειξαν τι ισχύει – Η Ελλάδα τι θα κάνει;
- Τράπεζα της Ελλάδος: Ο οικονομικός κύκλος ευθύνεται για τον υψηλότερο πληθωρισμό στην Ελλάδα
- Καταγγελία της ΟΛΜΕ για «προσχηματικό» διάλογο με την υπουργό Παιδείας
- Ο Λίβανος πρέπει να συνεχίσει τον αφοπλισμό της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Γερμανίας
- Χειμερινή εκπαίδευση της Σχολής Ευελπίδων
- Δύο σφαίρες στο κεφάλι δέχτηκε ο Έλληνας ισοβίτης που δολοφονήθηκε στις φυλακές Δομοκού
- Χτυπήματα βαθιά μέσα στη Ρωσία ζητάει η πρωθυπουργός της Δανίας, vid
- Ιράν: Η αμερικανική θέση στο ζήτημα των πυρηνικών έχει γίνει πιο ρεαλιστική
Κύρια Θέματα









