το οποίο δημιουργεί αντίγραφα και για αντικείμενα που έχουν αποσπαστεί από διάφορα μουσεία του κόσμου, που τόνισε πως Βρετανία και Ελλάδα είναι σε προχωρημένες συζητήσεις για τα Γλυπτά του Παρθενώνα θα επιστρέψουν στην Αθήνα πριν τις εκλογές του 2023! «Δεν μπορώ να αποκαλύψω όλες τις λεπτομέρειες αλλά επεξεργάζονται (σσ: Βρετανία και Ελλάδα) μια πολύ ευαίσθητη συμφωνία και υπάρχει ένα σύντομο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωσή του».
Επικαλούμενος, μάλιστα, επαφές που έχουν γίνει μεταξύ του Προέδρου του Βρετανικού Μουσείου και του Έλληνα πρέσβη στη Βρετανία Ιωάννη Ραπτάκη, είπε σε δηλώσεις του στη σκωτσέζικη εφημερίδα «The National» ότι εκτιμά πως «τα Γλυπτά του Παρθενώνα θα επιστρέψουν πριν τις ελληνικές εκλογές του 2023»!
Ο ιδρυτής του Ινστιτούτου Ψηφιακής Αρχαιολογίας με έδρα της Οξφόρδη, δημιούργησε το πρώτο πιστό αντίγραφο ενός από τα γλυπτά που έκλεψε ο Λόρδος Έλγιν από την Ακρόπολη των Αθηνών διαμηνύοντας στους ιθύνοντες του Βρετανικού Μουσείου πως ήρθε η ώρα να επιστρέψουν τους αρχαίους ελληνικούς θησαυρούς στην πατρίδα τους και να τοποθετήσουν στις προθήκες τους τα αντίγραφα. «Όταν κλέβετε πράγματα και τα εκθέτετε σε δημόσια προβολή, μην εκπλαγείτε αν αργά ή γρήγορα κάποιος έρθει και πει: ”Μου το έκλεψες και το θέλω πίσω”» δήλωσε με νόημα ο ίδιος σε συνέντευξή του στους thetimes.co.uk και πρόσθεσε: «Πλέον υπάρχει μικρή ανοχή σε θέματα πολιτιστικής οικειοποίησης και η στάση του Βρετανικού Μουσείου δεν συμβαδίζει με την εποχή».
reader/intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ξημερώματα Κυριακής αλλάζει η ώρα και γυρίζουμε τα ρολόγια από τις 3 στις 4
- Κ. Μητσοτάκης: “Η Μαρινέλλα αφήνει την Ελλάδα πιο σιωπηλή αλλά και πιο πλούσια”
- Σίγησε η φωνή της Μαρινέλλας – Η ζωή της μεγάλης κυρίας του ελληνικού τραγουδιού
- Με τον Ιρανό ΥΠΕΞ μίλησε ο Γεραπετρίτης
- Πόλεμος Μ. Ανατολής: Ο ΠΟΥ κατέγραψε απώλειες στον Λίβανο
- Ζαχάροβα σε Δυτικοευρωπαίους: Θα είστε τα πρώτα θύματα του «πυρηνικού εκβιασμού»
- Τραγικό τροχαίο δυστύχημα με σχολικό λεωφορείο στο Τενεσί – Δύο μαθητές νεκροί, vid
- Συρία: Οι καθολικές εκκλησίες της Δαμασκού ακυρώνουν τη λιτανεία της Κυριακής των Βαΐων
- Ζ. Κωνσταντοπούλου: Όλες οι δίκες για τα Τέμπη θα γίνουν-Η αλήθεια θα αποκαλυφθεί
- Ουκρανοί πολίτες αντιστέκονται στη βίαιη επιστράτευση ανδρών, vid









