Γιώργος Ζαΐμης: Πέθανε ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο ιστιοπλόος Γιώργος Ζαΐμης.

Το 1960 στους Ολυμπιακούς αγώνες της Ρώμης μαζί με τον τότε διάδοχο Κωνσταντίνο και τον Οδ. Εσκιτζόγλου κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στην ιστοπλοΐα με το σκάφος Νηρεύς στην κατηγορία Dragon.
Αυτό ήταν το πρώτο από τα τρία χρυσά μετάλλια της Ελλάδος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην ιστιοπλοΐα!

Το 1964 κατέκτησε την 8η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο με τους Εσκιντζόγλου και Μαγουλά, ενώ είχε λάβει μέρος και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικό το 1968.

O Γιώργος Ζαϊμης ήταν ιδρυτικό στέλεχος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, ενεργό μέλος στην Ένωση Συμμετασχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μέλος του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, ενώ διετέλεσε και Πρόεδρος στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς.

Επίσης καταξιώθηκε και στον επαγγελματικό τομέα, ως επιχειρηματίας στη ναυτιλία έχοντας δημιουργήσει μια από τις πρώτες και σημαντικότερες εταιρείες yachting στη xώρα μας.

Η ΕΙΟ με ανακοίνωση της εξέφρασε την θλίψη της για την μεγάλη απώλεια: « H απώλεια του Γιώργου Ζαϊμη αφήνει ένα πολύ μεγάλο κενό στον ελληνικό Ολυμπισμό και την Ελληνική Ιστιοπλοϊα . Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στην οικογένεια».

Ο Όμιλος του, ο ΙΟΠ, στον οποίο διατέλεσε πρόεδρος από το 1979 έως το 1984 τον αποχαιρέτησε με τα παρακάτω λόγια: «Καλό ταξίδι Πρόεδρε!»

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί σε πολύ κλειστό οικογενειακό κύκλο, λόγω των περιορισμών για τον κορωνοϊό την Δευτέρα 4 Μαΐου.

aftodioikisi.gr/ photo facebook Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς ΙΟΠ screenshot

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •