Η υπόθεση αφορά στην αγοραπωλησία ακινήτου στη Σύρο το οποίο απέκτησε μαζί με τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου το 2002. Πρόκειται για μία έκταση στη θέση Τρία Λαγγόνια στην οποία χτίστηκε τέσσερα χρόνια μετά μια βίλα 224 τ.μ. Το ακίνητο αυτό πουλήθηκε το 2016 έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ σε Ελληνοαµερικανό επιχειρηματία που, όπως ο ίδιος είχε αποκαλύψει, κατέθεσε τα χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό του κ. Παπαντωνίου στη Γαλλία.
Μετά την απολογία του ο Γ. Παπαντωνίου αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους. Σε γραπτή του ανακοίνωση αναφέρει σχετικά με την εμπλοκή του πως: «Η δίωξη για την οποία απολογηθήκαμε σήμερα, χωρίς να επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος, είναι – όπως την έχει χαρακτηρίσει ο δικηγόρος μας κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος – «νομικά ανυπόστατη». Εντάσσεται, όπως και η άλλη δίωξη σε βάρος μου – για τις φρεγάτες -, στο σχέδιο πολιτικής και ηθικής εξόντωσης αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ που είχε τεθεί σε εφαρμογή από την απελθούσα κυβέρνηση, ώστε να διευκολυνθεί η εδραίωσή της στην εξουσία.
Με εντολές της τότε κυβέρνησης, επιχειρήθηκε κατάλυση του κράτους δικαίου. Ασκήθηκαν διώξεις σε δημόσια πρόσωπα με ανύπαρκτα ή κατασκευασμένα στοιχεία. Υιοθετήθηκαν μέθοδοι που βρίσκονται πολύ μακριά από το πλαίσιο λειτουργίας της δικαιοσύνης. Εκβιάστηκαν συγγενικά πρόσωπα για να «καταδώσουν» ψευδώς τα κατηγορούμενα δημόσια πρόσωπα. Παραποιήθηκαν στοιχεία στη διάρκεια ανακριτικών διαδικασιών. Διατάχθηκαν προφυλακίσεις με κατάφωρη παραβίαση όσων ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι για την εφαρμογή αυτού του εξαιρετικού μέτρου.
Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε. Σήμερα, υπάρχει αντιστροφή ρόλων: Οι κατηγορούμενοι καθίστανται αθώοι και οι υπεύθυνοι για την εκτέλεση του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ υποχρεώνονται να λογοδοτήσουν.
Όμως, η πολιτικο δικαστική κακοποίηση που έχουμε υποστεί, τα τελευταία χρόνια, η οικογένειά μου και εγώ δεν έχει τελειώσει ακόμα. Πρέπει να εξασφαλιστεί η αυστηρή τήρηση των κανόνων του κράτους δικαίου, όπως συνέβη σήμερα. Ζητώ να κριθώ το συντομότερο δυνατό από τη δικαιοσύνη.»
(enikos)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παναθηναϊκός: Νέο τριπλό πρόστιμο 112.000 ευρώ από την UEFA προς τους «πράσινους»
- Υφ. Άμυνας: Η Ελλάδα για εμπλέκεται στη σύρραξη στη Μ. Ανατολή
- Έτοιμος για εκτόξευση ο 1ος νανοδορυφόρος στην Ελλάδα – Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε μόνο από προπτυχιακούς φοιτητές
- Ράπερ τραγουδιστης ορκίστηκε πρωθυπουργός…σε αυτή τη χώρα! ΒΙΝΤΕΟ
- Τραμπ κατά Γερμανίας – Χαμός εντός του ΝΑΤΟ με Ιράν και Ουκρανία στο επίκεντρο
- ΗΠΑ: Νεαρός άνδρας κατηγορείται πως ετοίμαζε βομβιστική επίθεση σε διοικητήριο των Ε.Δ.
- Η Ελλάδα στους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς των Νορβηγών
- Χειροπέδες σε 2 μασέρ στη Θεσσαλονίκη – Προσέβαλαν τη γενετήσια αξιοπρέπεια 19χρονου κατά τη διάρκεια συνεδρίας
- Βρέφος 10 μηνών με ενδείξεις κακοποίησης στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων
- ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 13 Μαΐου









