Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στο δημαρχιακό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη πένθους για την απώλεια του πρώην δημάρχου και επιχειρηματία Γιάννη Μπουτάρη, που άφησε χθες την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών.
Εκτός από την πόλη της Θεσσαλονίκης, δύο ακόμη περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, η Νάουσα και το Νυμφαίο, που σημαδεύτηκαν από την επαγγελματική και κοινωνική του δράση, «θρηνούν» για την απώλεια του Γιάννη Μπουτάρη.
Λόγω πένθους κλειστά είναι τα κτήματα και τα οινοποιεία σε Νάουσα και Αμύνταιο. Το κτήμα Κυρ Γιάννη στο Γιαννακοχώρι της Νάουσας αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις του κρασιού από όλο τον κόσμο. Σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά τις πρώτες φυτεύσεις, ο αμπελώνας στο Γιαννακοχώρι, έγινε το Κτήμα Κυρ-Γιάννη.
Ο δήμαρχος της Νάουσας, Νίκος Κουτσογιάννης, αποχαιρετά με δήλωση του τον «σπουδαίο κυρ Γιάννη. Είναι από τις λίγες φορές που οι λέξεις φαίνονται τόσο φτωχές μπροστά στο μεγαλείο του ανδρός. Διότι ο Γιάννης Μπουτάρης, ο δικός μας κυρ Γιάννης υπήρξε καθοριστικός για μια σειρά πραγμάτων. Σπουδαίος για την οινοποιία, για τη Θεσσαλονίκη, τη Νάουσα, την αυτοδιοίκηση, σπουδαίος για την ανάπτυξη, μα πάνω απ’ όλα σπουδαίος για όλους εμάς που εμπνευστήκαμε από το πάθος, την οξυδέρκεια, την επιμονή, την αποτελεσματικότητα, την ανατρεπτική του σκέψη».
Όπως τονίζει ο κ. Κουτσογιάννης «η Νάουσα στέκει με ευγνωμοσύνη για όλα αυτά τα μεγάλα που της πρόσφερε, καθώς υπήρξε ο καλύτερος πρεσβευτής της, την έβαλε στον παγκόσμιο χάρτη με την οινοποιητική του μεγαλοφυΐα, ενώ συνάμα στήριξε κάθε τι μεταρρυθμιστικό στον τόπο μας και στάθηκε αρωγός στα δύσκολα».
(με πληροφορίες από ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά: Ελεύθερος αφέθηκε ο ιδιοκτήτης του μπαρ μετά την καταβολή εγγύησης
- Θα συνεχιστούν το Σάββατο οι συνομιλίες Ρώσων και Ουκρανών διαπραγματευτών στα ΗΑΕ
- Το Ca’ Dario και τα μυστήρια του: Οι ιστορίες του «καταραμένου» παλατιού της Βενετίας
- «Στέκεται στο χείλος του γκρεμού και τα παίζει όλα για όλα» – Δύσκολη περίοδος για τον Ζελένσκι
- Ο Χάρι Στάιλς ανακοίνωσε παγκόσμια περιοδεία το 2026
- Κοζάνη: Αίρεται η διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό λόγω λήξης αγροτικών κινητοποιήσεων
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 30 Ιανουαρίου
- Είναι 70 χρονών, έχει αρθρίτιδα κι όμως σηκώνει βάρη σαν επαγγελματίας – Δείτε βίντεο με την Suniel Shetty
- Βουλγαρία: Ο Ρούμεν Ράντεφ παρέδωσε την προεδρία στην Ιλιάνα Γιότοβα για να διορίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση
- Μέσα στον Απρίλιο η έναρξη κατασκευής του Δικτύου Φυσικού Αερίου στην πόλη της Νάουσας









