Για ποιους απελευθερώνονται από σήμερα οι μετακινήσεις στα νησιά

Ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και εργαζόμενοι σε καταστήματα που ξεκίνησε η λειτουργία τους, μπορούν να ταξιδέψουν σε νησιά που βρίσκεται η επιχείρηση.

Αλλαγές και στη μετακίνηση των πολιτών προς τα νησιά φέρνει από σήμερα η δεύτερη φάση της άρσης των περιοριστικών μέτρων που είχαν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Πλέον, οι μετακινήσεις προς τα νησιά αλλά και από νησί προς νησί χαλαρώνουν και έτσι θα μπορούν να μεταβούν σε αυτά και άτομα που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι, όπως επιτρεπόταν μέχρι σήμερα.

Ποιες μετακινήσεις επιτρέπονται από τη Δευτέρα 11 Μαΐου
Ενώ μέχρι χθες Κυριακή, στις νήσους επιτρεπόταν να ταξιδέψουν μόνο όσα άτομα ήτα μόνιμοι κάτοικοι του νησιού το οποίο είχαν ως προορισμό, από σήμερα επιτρέπεται η μετακίνηση και όσων διαθέτουν επιχείρηση σε νησί ή εργάζονται σε επιχείρηση ή κατάστημα που είναι εγκατεστημένο στο νησί.

Οι συγκεκριμένες μετακινήσεις όμως, αφορούν σε ιδιοκτήτες ή εργαζόμενους σε επιχειρήσεις και καταστήματα, τα οποία επιτρέπεται πλέον η λειτουργία τους.

Αυτό σημαίνει πως οι εργαζόμενοι σε τουριστικές επιχειρήσεις, όπως τουριστικά καταλύματα και καταστήματα εστίασης, όπως εστιατόρια και ταβέρνες, δεν έχουν δικαίωμα μετακίνησης σε νησί, αφού η συγκεκριμένη κατηγορία επιχειρήσεων δεν έχει ξεκινήσει ακόμα τη λειτουργία της, η οποία αναμένεται από την 1η Ιουνίου.

Μετακινήσεις σε νησιά: Τα απαραίτητα δικαιολογητικά
Όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν προς κάποιο νησί και έχουν το δικαίωμα να το κάνουν, εφόσον τηρούν τις προϋποθέσεις, θα πρέπει να διαθέτουν και να έχουν μαζί τους τα εξής έγγραφα και δικαιολογητικά:

Τα στοιχεία του αυτοαπασχολούμενου/ εργαζομένου (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, ΑΜΚΑ).
Αριθμό πρωτοκόλλου του πιο πρόσφατου εντύπου που έχει συμπεριληφθεί ο εργαζόμενος και έχει υποβληθεί αυτό στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» (όπως Ε3 πρόσληψης, Ε4 συμπληρωματικός πίνακας ωραρίου, Ε8 υπερωρίες, Ε9 πρόσληψη ορισμένου χρόνου).
Το είδος της επιχείρησης με τον αντίστοιχο ΚΑΔ στον οποίο ανήκει.
ΑΦΜ της επιχείρησης.
Τόπος- νησί εργασίας.
Τα συγκεκριμένα έγγραφα αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση έκδοσης του εισιτηρίου και επιβίβασης στο πλοίο, αφού αν κάποιος δεν τα διαθέτει δεν θα μπορεί να ταξιδέψει προς το νησί που επιθυμεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της εβδομάδας ίσως να ληφθεί απόφαση και για περαιτέρω χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών για τα νησιά, συμπεριλαμβανομένων των επισκεπτών, των ιδιοκτητών εξοχικής κατοικίας καθώς και άλλων κατηγοριών.

Όσον για τις μετακινήσεις στα ηπειρωτικά της χώρας, αναμένεται η πλήρης απελευθέρωση της μετακίνησης έως τα τέλη Μαΐου.

(sputniknews – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί