“Για χρέη έως 100 ευρώ θα δίνεται αυτόματα ασφαλιστική ενημερότητα”, τόνισε σε συνέντευξή του ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Παναγιώτης Τσακλόγλου.
Μιλώντας στο MEGA σχετικά με τις αλλαγές στον ΕΦΚΑ και για τους πολίτες που δεν μπορούσαν να πάρουν ασφαλιστική ενημερότητα, ο κ. Τσακλόγλου δήλωσε πως «είναι γεγονός ότι συνέβαινε αυτό. Αυτός είναι ο λόγος που λέμε ότι μέχρι 100 ευρώ δίνεται αυτόματα η ασφαλιστική ενημερότητα».
Παράλληλα, ο κ. Τσακλόγλου διευκρίνισε πως «εάν τα χρέη είναι λίγο παραπάνω από 100 ευρώ, ο οφειλέτης πρέπει να κάνει την εξόφληση του ποσού για να προχωρήσει».
«Μία σειρά από μέτρα που έχουμε πάρει συντείνουν προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή, έχουν να κάνουν με την αναδιοργάνωση του ΕΦΚΑ, αλλά και την αναβάθμιση του οργανισμού. Επιπλέον έχουμε το τετραψήφιο το 1555, που άτομα βοηθούν τους πολίτες για να τους λύσουν απορίες και προβλήματα, δείχνοντας μεγάλα ποσοστά ικανοποίησης», πρόσθεσε ο υφυπουργός.
«Μειώθηκαν κατά 50.000 οι εκκρεμείς συντάξεις»
Τέλος ο κ. Τσακλόγλου ανέφερε για τις εκκρεμείς συντάξεις πως έγινε μια μεγάλη πρόοδος την προηγούμενη χρονιά. «Το 2019 είχαμε μόνο 123.000 αποφάσεις. Ο όγκος των εκκρεμών συντάξεων έχει μειωθεί κατά 50.000 και στόχος μας είναι να φτάσουμε στις 80.000», υπογράμμισε.
«Τα τελευταία στοιχεία αφορούν 80.000 ληξιπρόθεσμες συντάξεις. Στο πρώτο τρίμηνο του 2022 θα έχουν εκκαθαριστεί», κατέληξε.
πληροφορίες imerisia/ photo vid mega screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Πρισίλα Πρίσλεϊ καταδικάζει τον ισχυρισμό ότι ο γιος του Τζον Τραβόλτα είναι το «κρυφό δισέγγονο» του Έλβις
- Σπάνιος υδροστρόβιλος σχηματίστηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – Δείτε βίντεο
- Ο γιος του Ρομπ Ράινερ στον δικαστή για την δολοφονία των γονιών του – Βίντεο λίγα λεπτά πριν τη σύλληψή του
- Κρίσιμες στιγμές για την πορεία των πραγμάτων – Η φον ντερ Λάιεν θέλει λύση
- Η τελετή απονομής των Όσκαρ από το 2029 θα μεταδίδεται στο YouTube
- Avatar: Fire and Ash: Το χειρότερο…μέχρι σήμερα σύμφωνα με το Rotten Tomatoes
- Ανταλλαγή ευχών αρχηγού ΓΕΣ με το προσωπικό του Γενικού Επιτελείου Στρατού
- Απίθανη 92χρονη γιαγιά κερδίζει τουρνουά video game στην Ιαπωνία – Δείτε βίντεο
- Δύο μαθητές από σχολείο της Αθήνας συνελήφθησαν στα Χανιά για ναρκωτικά
- Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: «Η Ελλάδα είναι υπέρ της χρήσης ρωσικών κεφαλαίων»









