• Αρχική
  • Άρθρα
  • Γεραπετρίτης: «Έρχονται παρεμβάσεις που θα ελέγχουν την κινητικότητα» (vid)

Γεραπετρίτης: «Έρχονται παρεμβάσεις που θα ελέγχουν την κινητικότητα» (vid)

gerapetritis
Παρεμβάσεις που θα ελέγχουν περισσότερο την κινητικότητα όπου παρατηρείται καταστρατήγηση των υφιστάμενων περιορισμών, προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Mιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, o κ. Γεραπετρίτης είπε πως οι πολίτες έχουν βρει τρόπους να ξεγελούν το σύστημα και να κάνουν συγχρωτισμό, σημειώνοντας πως είναι σημαντικό να κλείσουν τα παράθυρα που υπάρχουν.

Μάλιστα ο υπουργός τόνισε, πως λίγα πράγματα μπορούν να προστεθούν στο υπάρχων lockdown, ενώ είπε πως την κυβέρνηση ανησυχούν οι μεταλλάξεις που έχουν μεγαλύτερη μετάδοση.

Επισήμανε ακόμη, την ανάγκη να λειτουργήσει άμεσα η οικονομία, λέγοντας πως «δεν μπορούμε να υποστηρίζουμε εσαεί αγορά και εργαζόμενους» και πως αύριο ή μεθαύριο θα έχουν γίνει στη χώρα, ένα εκατομμύριο εμβολιασμοί, σημειώνοντας πως βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τείχος ανοσίας.

Ο υπουργός Επικρατείας κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι επί διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε προσλήψεις, ούτε αύξησε τα κρεβάτια στις ΜΕΘ.

Κληθείς μάλιστα να σχολιάσει τη δήλωση Δρίτσα είπε: “θέλω να πιστεύω πως πρόκειται για γλωσσικό ολίσθημα”, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει ταύτιση του πολιτικού κόσμου με την ιδεολογική πτέρυγα ότι η τρομοκρατία δεν οδηγεί σε ασύμμετρη απειλή των πολιτών. Κάλεσε μάλιστα τον κ. Δρίτσα να ανασκευάσει και τον Αλέξη Τσίπρα να επαναφέρει στην τάξη τα μέλη εκείνα που με τις δηλώσεις τους προκαλούν την κοινωνία.

Σημείωσε πως η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να βρει τρόπο που θα φέρει στην επιφάνεια θέματα που θα αλλάξουν το πολιτικό σκηνικό και ως εκ τούτου συντάσσεται με Κουφοντίνα, ενίοτε πάει με το υγειονομικό, άλλη φορά με την ασφάλεια ή τα πανεπιστήμια.

Ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε επίσης, πως μια συντεταγμένη πολιτεία δεν μπορεί να υποχωρεί σε ζητήματα που είναι υπεράνω του νόμου καθώς θα βρίσκεται σε παράλογες απαιτήσεις.

Για τις διερευνητικές επαφές τονισε τέλος, πως εάν η Τουρκία συνεχίσει την προκλητική στάση θα φτάσουμε στην ΕΕ.

Ακούστε τις δηλώσεις στο βίντεο που ακολουθεί

photo eurokinissi