Γεωργιάδης: «Σχεδιάζουμε ένα σοκ ρευστότητας στην αγορά» (ΗΧΗΤΙΚΟ)

«Θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Προσπαθούμε να είμαστε λίγο μαζεμένοι, κυρίως γιατί δεν γνωρίζουμε πόσο θα κρατήσει αυτό πρέπει να έχουμε δυνάμεις.

Το να περάσουμε ξανά σε μία στιγμή ξανά σε οικονομικά προβλήματα, βιωσιμότητας, χρέους, δεν θα ήταν καλή ιδέα.

Άρα, οι παρεμβάσεις μας πρέπει να έχουν μέσα στην εξίσωση, πρέπει τα οικονομικά μας να μένουν σταθερά για ένα διάστημα.

Παρόλα ταύτα, όλα τα διαθέσιμα εργαλεία που έχουμε θα αξιοποιηθούν για να πάρει ξανά μπρος η οικονομία μόλις ανοίξουν τα μαγαζιά» δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ο σχεδιασμός είναι να στήσουμε τον εγγυοδοτικό μηχανισμό που θα μπορέσει να διαθέσει δάνεια μέσω τραπεζικού συστήματος πολλών δισεκατομμυρίων, ώστε μόλις ανοίξει η οικονομία να βγούμε αμέσως και να προκαλέσουμε ένα σοκ ρευστότητας στην ελληνική αγορά, αν αυτό έχει ως δεδομένο ότι η κρίση θα είναι χρονικά διαχειρίσιμη», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

«Πλην κάποιων μικρών παραφωνιών τύπου Καψιόχα, Καρανίκα, Κούλογλου, σε γενικές γραμμές το πολιτικό μας σύστημα έχει ανταπεξέλθει», είπε ο κ. Γεωργιάδης επισημαίνοντας ότι η τροπολογία που κατέθεσε προκειμένου οι εταιρείες καλλυντικών να παράγουν αντισηπτικά, πέρασε ομόφωνα. «Αυτό είναι καλό δείγμα, δείχνει υποστήριξη σε μία προσπάθεια και τους ευχαριστώ», τόνισε ο υπουργός ανάπτυξης.

«Η ζωή παράγει ενδιαφέροντα ζητήματα. Όταν κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι υπέρ του κράτους, υποχρεώθηκε από τους δανειστές να προχωρήσει σε κινήσεις ιδιωτικοποιήσεων, υπερταμείου κλπ. Έπρεπε να κινηθούν τελείως ανάποδα από την ιδεολογική τους γραμμή.Υπό μία έννοια, αντίστροφα συμβαίνει αυτό σε εμάς τώρα», πρόσθεσε.

(Protothema – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί