Γεωργιάδης: «Μπορεί να δεις ανατιμήσεις, αλλά θα πληρώνεις λιγότερους φόρους και θα δεις περισσότερα λεφτά στη τσέπη»

Εντύπωση προκάλεσε η ανάλυση του κ. Γεωργιάδη πως παρά τις ανατιμήσεις, θα υπάρξει μείωση φόρων από την κυβέρνηση, άρα ο Έλληνας πολίτης θα έχει περισσότερα χρήματα στην τσέπη του.

Στο ράλι των ανατιμήσεων αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως θα υπάρξουν μειώσεις φόρων και σε τελική ανάλυση, οι Έλληνες θα έχουν πιο πολλά χρήματα στην άκρη, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι η αύξηση του εισοδήματος του πολίτη.

«Όλα τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση και αυτά που θα πάρει και στην πορεία αν χρειαστούν, είναι με τις μειώσεις των φόρων των ασφαλιστικών εισφορών και των άλλων μέτρων, να αυξήσουν το διαθέσιμο εισόδημα του Έλληνα ώστε οι όποιες αυξήσεις έρθουν το τετράμηνο να απορροφηθούν από αυτή την αύξηση του εισοδήματος» ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Και έτσι, ερχόμαστε εμείς και λέμε στην Ελληνίδα νοικοκυρά και τον Έλληνα καταναλωτή: “Μη φοβάσαι, διότι αυξήσεις μπορεί να δεις στα ράφια, αλλά επειδή θα πληρώνεις λιγότερους φόρους, τελικά στην τσέπη σου θα δεις περισσότερα λεφτά, άρα μην ανησυχείς”», εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Αυτή η ανάλυση πυροδότησε την αντίδραση της δημοσιογράφου και οικοδέσποινας της εκπομπής, Μαρίας Αναστασοπούλου, η οποία είπε: «Δηλαδή τι λέμε; Θα πας στο σούπερ μάρκετ και θα δίνεις τα τριπλάσια αλλά επειδή θα σου μιλήσω τον φόρο λέμε πως ισοφαρίσαμε».

«Βεβαίως. Γιατί αν πληρώνεις λιγότερο φόρο, σου μένουν περισσότερα λεφτά στην τσέπη και μπορεί να είσαι και κερδισμένος. Τον Έλληνα τον ενδιαφέρει τι έχει στην τσέπη του» απάντησε ο κ. Γεωργιάδης.

Στην αρχή της τοποθέτησής του, σημείωσε πως τις γιορτές αυξάνεται η ζήτηση των προϊόντων, άρα μετά τα Χριστούγεννα θα ξεκινήσει η πτώση, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιος εάν αυτό θα ισχύσει και με τις τιμές σε ενέργεια και ναύλα, καθώς σε αυτούς τους τομείς υπάρχουν ειδικοί λόγοι που ανεβάζουν το κόστος.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, διερωτήθηκε: «έχει η Ελλάδα σήμερα πρόβλημα εγχώριου πληθωρισμού; Όχι» ισχυριζόμενος πως τον Αύγουστο «είχαμε την 4η χαμηλότερη αύξηση τιμών σε όλη την ΕΕ, άρα οι όποιες αυξήσεις παρατηρούνται είναι εισαγόμενο πρόβλημα».

(Sputniknews – φωτο: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί