Γεωργιάδης: «Με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα ο Τσίπρας προσέφερε στην Χρυσή Αυγή ευνοϊκότερες ποινές» (ΒΙΝΤΕΟ)

Λάβρος έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά στην Χρυσή Αυγή παρουσιάστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».


Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε δύσκολη θέση «κι ενώ σε ένα θέμα που θα μπορούσε να έχει θεωρητικά το πολιτικό πλεονέκτημα, έχει καταστεί στην κοινή γνώμη ένοχος».

Η Χρυσή Αυγή, τόνισε, «βρέθηκε προφυλακισμένη και με διώξεις επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αποφυλακίστηκαν τα μέλη της λόγω παρέλευσης 18μηνου, επί Αλέξη Τσίπρα. Άλλαξε ο Ποινικός Κώδικας (ΠΚ) επί Τσίπρα, μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, όπου τους προσέφερε διατάξεις, που τους δίνουν πολύ ευνοϊκότερες ποινές από τον προηγούμενο ΠΚ.

Πρόσφατα, μάθαμε ότι ο κ. Κοντονής είχε προειδοποιήσει γι’ αυτές τις αλλαγές, τις σχέσεις του και την επίδραση τους στη δίκη της Χρυσής Αυγής, προσωπικά τον κ. Τσίπρα. Και η απάντηση ήταν η διεγράφη του από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Και συνέχισε: «Ο προηγούμενος ΠΚ προέβλεπε ποινές 10-20 χρόνια για τα αδικήματα των καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής, ο ΠΚ του Τσίπρα προβλέπει 5-15. Ακούγεται σαν ανέκδοτο να μας κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν αλλάξαμε τον ΠΚ που ο ίδιος ψήφισε.

Ως προς το ποινικό σκέλος, ο κ. Τσίπρας, προσέφερε στην ηγεσία και τα στελέχη της ΧΑ, ευνοϊκότερες ποινές. Ασχέτως των αλλαγών της ΝΔ στον ΠΚ, οι καταδικασθέντες θα δικαστούν, με τον ΠΚ του Τσίπρα. Ο Αλέξης Τσίπρας βοηθά τα στελέχη της ΧΑ να έχουν μικρότερες ποινές».

(Megatv – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί