Γεωργιάδης για Τουρκία: Δεν θα πολεμήσουν άλλοι για μας – Θα κάνουμε αυτό που επιτάσσει η ιστορία

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ,

αναφέρθηκε στις εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά αλλά και τις ολοένα και κλιμακούμενες προκλήσεις που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα.


«Αν τουρκικό ερευνητικό ή γεωτρητικό σκάφος φτάσει στην υφαλοκρηπίδα, θα κάνουμε αυτό που πρέπει, θα υπερασπιστούμε την εθνική κυριαρχία» ξεκαθάρισε ο Υπ.Ανάπτυξης , προσθέτοντας πως ναι μεν ανησυχούμε αλλά προετοιμαζόμαστε.

Επίσης, εκφράζοντας μία προσωπική του εκτίμηση, ο κ.Γεωργιάδης τόνισε πως ο Ερντογάν «πάρα τις μεγάλες κουβέντες του, δύσκολα θα περάσει την κόκκινη γραμμή».

Ο ίδιος δεν απέκλεισε πάντως το σενάριο θερμού επεισοδίου το καλοκαίρι λόγω του ότι οι τουριστικές ροές στην Τουρκία θα είναι αισθητά μειωμένες εξαιτίας της πανδημίας.


«Η Τουρκία βρίσκεται σε πολύ μεγάλο πρόβλημα, οικονομικό πολιτικό και γενικό, και έχει κάθε συμφέρον να εξάγει το πρόβλημα της σε άλλους. Μας συμφέρει η ειρήνη και η ηρεμία ως χώρα, αν κάποιος ντε και καλά αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία δε θα έχουμε και πολλές επιλογές» επισήμανε ο υπουργός, συμπληρώνοντας:

«ουδέποτε πίστευα ότι αν χρειαστεί να βρεθούμε σε περιπέτεια με την Τουρκία θα έρθουν άλλοι να πολεμήσουν για μας. Γι’ αυτό πηγαίνουμε στρατό και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτό που επιτάσσει η ιστορία».

Αναφερόμενος στη συμφωνία με την Ιταλία για την ΑΟΖ τόνισε ότι «καμία παραχώρηση δεν έγινε προς την Ιταλία, ούτε το αντίθετο έγινε. Η συμφωνία χαιρετίστηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση και τον κ. Τσίπρα με θερμά λόγια».

(ΦΩΤΟ:Eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί