εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, από τη Βουλή, ενώ για την επαναλειτουργία της εστίασης, σημείωσε ότι «πλησιάζει».
Συγκεκριμένα, για τις επιχειρήσεις που διοργανώνουν δεξιώσεις, ο Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε: «Η προσωπική μου γνώμη – θα διακινδυνεύσω να το πω αυτό – είναι από τις αρχές Μαΐου θα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε αυτές τις επιχειρήσεις».
«Και το λέω για τον εξής λόγο, πρέπει και αυτοί (σ.σ. οι επιχειρηματίες) να κάνουν τον προγραμματισμό τους και πρέπει και ο κόσμος που θέλει να προγραμματίσει εκδηλώσεις, να σπεύσει από τώρα να κάνει το κλείσιμο των ραντεβού του» συμπλήρωσε.
Παραπέμποντας στο πρόγραμμα εμβολιασμού που προχωράει, στη βελτίωση του καιρού που αναμένεται εκείνο το διάστημα και στις προβλέψεις των αρμοδίων για την πορεία της πανδημίας τους επόμενους μήνες, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Πιστεύω ότι τον Μάιο θα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε αυτές τις επιχειρήσεις».
Ο υπουργός ανακοίνωσε, παράλληλα, τον σχεδιασμό νέου προγράμματος ΕΣΠΑ που θα είναι εστιασμένο αποκλειστικά στον κλάδο της εστίασης που έχει πληγεί από την πανδημία και το πολύμηνο «λουκέτο» και προκειμένου να στηριχθούν περαιτέρω οι επιχειρήσεις του κλάδου, εν όψει του ανοίγματος – το οποίο όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, πλησιάζει, δεδομένης και της εμβολιαστικής διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6, που θα είναι σε μηνιαία βάση, σημείωσε ότι τα καταστήματα που ήταν διαρκώς κλειστά στη διάρκεια του Ιανουαρίου (όπως είναι η εστίαση), θα έχουν πλεονέκτημα έναντι άλλων επιχειρήσεων.
Αναφερόμενος στις συνθήκες lockdown, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι «κανένας μας δεν ονειρευόταν τη θητεία του υπό αυτές τις συνθήκες», συμπληρώνοντας ότι «πάντα στο μυαλό μου είχα ότι θέλω να ανοίγω επιχειρήσεις».
Αναγνωρίζοντας τη δεινή θέση, στην οποία έχει περιέλθει η εστίαση, ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε «συγγνώμη» εκ μέρους της κυβέρνησης, εξηγώντας ότι «επικράτησε το κριτήριο της προάσπισης της δημόσιας υγείας».
«Επιλέξαμε να χαθούν χρήματα για να σωθούν ζωές και αυτό δημιουργεί προβλήματα» είπε.
(sputniknews – φωτο: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η νέα μόδα είναι…τα πάρτι διαζυγίου! “Γιορτάζω τη νέα μου ζωή!”
- Κλίμα «σύγκρουσης» εντός ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να θέσει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Ουάσινγκτον
- Πολωνός ΥΠΕΞ: «Δεν υπάρχουν εθελοντές να πολεμήσουν τη Ρωσία» – Τι απάντησε η Ζαχάροβα
- «Φωτιά» από την Πολωνία: Με αυτό που ζήτησαν φέρνουν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο
- Ισπανικό περιοδικό αποθεώνει τη Σύρο: Η «διαχρονική βασίλισσα των Κυκλάδων»
- ΟΣΕ: Τεχνικό πρόβλημα στο τηλεδιοικούμενο τμήμα Θήβας – Δαύλειας από δολιοφθορά
- Η πιο τρομακτική…λάμπα σε δρόμο της Πολωνίας που έγινε παγκόσμιο viral!
- Τα συγχαρητήρια που έλαβε ο Μεντβέντεφ για τα γενέθλιά του
- Απίστευτο συμβάν στη Θεσσαλονίκη: 51χρονος έκλεβε καύσιμα από τον εργοδότη του
- Τραμπ: Το μίσος που έχουν Πούτιν και Ζελένσκι μεταξύ τους είναι απερίγραπτο, vid
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΟΣΕ

ΚΑΙΡΟΣ

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΤΡΕΝΑ

ΣΠΙΤΙΑ

ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ε65

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
