Γεννηματά για παρακράτος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: «Ο Τσίπρας έχει πολιτικές ευθύνες»

Ναι στον διάλογο με την Τουρκία, αλλά όχι όταν η Τουρκία έχει το περίστροφο στο τραπέζι, δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, η οποία ζήτησε εκ νέου την σύγκλιση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

«Είμαστε ένα κόμμα που πάντα πίστευε στο διάλογο με την Τουρκία, αλλά δεν γίνεται όταν η Τουρκία έχει το περίστροφο στο τραπέζι. Ζητώ εδώ και καιρό να συνεδριάσει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, να χαράξουμε τις κόκκινες γραμμές, να στείλουμε ένα μήνυμα στους εταίρους μας και τους συμμάχους μας ότι είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε αποφασιστικά τα εθνικά μας δίκαια,  τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», είπε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μιλώντας στον real fm και πρόσθεσε:

«Να γίνει κατανοητό ότι δεν είμαστε τα βολικά παιδιά του συστήματος. Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να μην το κάνει για να έχει ελεύθερα τα χέρια του. Θέλω να του στείλω το μήνυμα, ότι δεν έχει λευκή επιταγή να χειρίζεται τα εθνικά μας θέματα».

Καμία σχέση το ΄89 με τις αποκαλύψεις για ΣΥΡΙΖΑ

Η κ. Γεννηματά κατέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα για τις αναφορές του για το «βρώμικο ΄89» λέγοντας:

«Οι αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το 1989. Μιλάμε για εντελώς διαφορετικές καταστάσεις. Τα μαγαζιά, τα παραμάγαζα, το παραδικαστικό κύκλωμα είναι θύλακες παρακράτους. Μία προσπάθεια να ελεγχθούν το κράτος και η δικαιοσύνη. Αυτά είχαμε συνηθίσει να τα οργανώνει το κράτος της δεξιάς.


Οργανώθηκαν το 1989 από τη δεξιά και στο πλευρό της είχε σταθεί τότε ο Συνασπισμός. Εμένα με ενδιαφέρει να κοιτάμε μπροστά και αυτό που έχει σημασία είναι να σπάσει το απόστημα και να ενισχυθούν οι εγγυήσεις ότι αυτά δεν θα ξανασυμβούν.

Γι’ αυτό το ΚΙΝΑΛ θα πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για να ενισχυθεί  η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και των Ανεξαρτήτων Αρχών και να προχωρήσει η εξυγίανση και η διαφάνεια παντού. Γιατί όλα αυτά είναι επικίνδυνα για την δημοκρατία. Πρέπει ακόμα να υπάρχει αποτελεσματικότερος έλεγχος στις δημόσιες συμβάσεις. Ως εδώ, να το καθαρίσουμε και να δούμε πως προχωράμε».

Ο Τσίπρας έχει μεγάλες πολιτικές ευθύνες
Σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις για την δράση παραδικαστικών κυκλωμάτων επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τις συνομιλίες Παπαγγελόπουλου- Καμμένου, η κ. Γεννηματά επανέλαβε πως ο κ. Τσίπρας έχει μεγάλες πολιτικές ευθύνες και αναρωτήθηκε εκ νέου γιατί ο κ. Μητσοτάκης τον κρατάει «έξω από το κάδρο».

Όπως ακριβώς ανέφερε: «Από αυτές τις αποκαλύψεις που έρχονται στο φως είναι ξεκάθαρο πως ο κ. Τσίπρας γνώριζε και είτε δεν μπορούσε να τα σταματήσει όλα αυτά, είτε ήταν σε αδυναμία να τα ελέγξει, είτε τα καθοδηγούσε. Δεν έχουμε τις απαντήσεις, αλλά είναι αυτονόητο πως έχει πολύ μεγάλες πολιτικές ευθύνες.

Γι’ αυτό εντυπωσιακό είναι πως ο κ. Μητσοτάκης πασχίζει να κρατήσει έξω από το κάδρο των πολιτικών ευθυνών τον κ. Τσίπρα. Αυτό το κάνει γιατί θεωρεί ότι τον εξυπηρετεί να έχει μία αδύναμη και αναξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση που δεν μπορεί να ασκήσει τον έλεγχο στην κυβέρνηση. Που δεν έχει το πολιτικό βάρος και τα ηθικά εχέγγυα να το κάνει.

Από την άλλη πλευρά επιχειρείται συμψηφισμός. Προσπάθησε τα προηγούμενα χρόνια ο κ. Τσίπρας να απαλλάξει την κυβέρνηση Καραμανλή από τις ευθύνες για τον εκτροχιασμό της οικονομίας και σήμερα ο κ. Μητσοτάκης πασχίζει  να αφήσει έξω από το κάδρο των πολιτικών ευθυνών τον κ. Τσίπρα», κατέληξε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

(iefimerida – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί