Οι εργαζόμενοι στον κλάδο των μεταφορών συμμετέχουν με απεργιακές κινητοποιήσεις στην 24ωρη απεργία «ως ένδειξη τιμής και σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την τραγωδία των Τεμπών, ζητώντας την πλήρη διαλεύκανση των αιτιών».
Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ
Ακινητοποιημένα θα είναι καθόλη την ημέρα Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ, καθώς 7 σωματεία αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις.
Τρένα – Προαστιακός
Κανένα δρομολόγιο δεν θα πραγματοποιηθεί επίσης και στο σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με απόφαση των σωματείων των εργαζομένων (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ, Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ).
Οι σιδηροδρομικοί απαιτούν «απόδοση ευθυνών στο σύστημα που διαχρονικά, στάθηκε απέναντι στο Σιδηρόδρομο και στους Σιδηροδρομικούς οι οποίοι με επαγγελματική ευσυνειδησία καθημερινά προσπαθούσαν και προσπαθούν να κρατήσουν «όρθιο» το Σιδηρόδρομο. Είναι οι μόνοι που δεν φταίνε για όλα αυτά που συμβαίνουν καθώς χρόνια «φωνάζουν» προς όλες τις κατευθύνσεις για την ασφάλεια του Σιδηροδρόμου, γιατί έβλεπαν αυτά που έρχονταν! Απόδοση ευθυνών και πλήρη διαλεύκανση του τραγικού δυστυχήματος και απόδοση Δικαιοσύνης».
Όπως επισημαίνουν ζητούν:
‘Αμεσες προσλήψεις προσωπικού κάνοντας λόγο για τραγικές ελλείψεις ακόμα και σε νευραλγικές ειδικότητες, καθιστούν αδύνατη την ομαλή λειτουργία επιβατικών και εμπορικών μεταφορών.
Ολοκλήρωση των έργων. Βελτίωση, ανάπτυξη, εκσυγχρονισμό όλου του σιδηροδρομικού δικτύου.
Επαναφορά ενός ενιαίου και σύγχρονου σιδηροδρόμου.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών ( ΠΟΣ) θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στις 10.30′ στον Ιερό Ναό Αγίου Θωμά στο Μακρυχώρι Λάρισας.
Λεωφορεία – Τρόλεϊ
Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, θα κινηθούν από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 21:00, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ και του ΗΛΠΑΠ.
Ταξί
Οι ιδιοκτήτες ταξί με απόφαση του ΣΑΤΑ συνεχίζουν και σήμερα για δεύτερη ημέρα την απεργία τους (λήγει στις 6:00 το πρωί της Πέμπτης).
Δεμένα τα πλοία
Δεμένα αναμένεται να παραμείνουν τα πλοία που αναχωρούν την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης τεσσάρων ναυτεργατικών σωματείων. Τα ναυτεργατικά σωματεία διεκδικούν λύσεις στα εργασιακά και συνταξιοδοτικά θέματα, υπογραφή συμβάσεων με ουσιαστικές αυξήσεις και μέτρα για την ακρίβεια.
ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Ocean’s»: Ο Μπράντλεϊ Κούπερ σε συζητήσεις για τη σκηνοθεσία του πρίκουελ
- Δ. Τσαγκάρη για την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή: «Η ενημέρωση είναι θεμέλιο για την προστασία του καταναλωτή»
- Κερδίζουν χρήματα από ψεύτικες ζωντανές μεταδόσεις…24 ώρες το 24ωρο! ΒΙΝΤΕΟ
- Η «Black Strat» του Ντέιβιντ Γκίλμορ έγινε η πιο ακριβή κιθάρα που πωλήθηκε σε δημοπρασία
- Το Netflix επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει συνέχεια της ταινίας KPop Demon Hunters
- «Έσπασε το κοντέρ» 22χρονος στη Θεσσαλονίκη – Οδηγούσε τα ξημερώματα με 179χλμ/ώρα και συνελήφθη
- Έτσι ψωνίζουν πλέον οι Έλληνες: Οι συνεχόμενες κρίσεις τα άλλαξαν όλα
- Ανθρωποειδή προπονούνται στους δρόμους της Κίνας για τον…μαραθώνιο του Απριλίου! vid
- “Θεριακλήδες” οι έφηβοι στην Ελλάδα – Από τις ελάχιστες χώρες της Ευρώπης όπου αυξάνεται το κάπνισμα και το άτμισμα
- Ο Τραμπ επαναλαμβάνει το κάλεσμά του σε άλλες χώρες να στείλουν πλοία στα Στενά του Ορμούζ









