Ζίτσα: Παύεται ο αντιδήμαρχος μετά το περιστατικό με την κακοποίηση του γαϊδάρου – Η ανακοίνωση του Δήμου

Θυμίζουμε ότι αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο Δήμος Ζίτσας ανακοίνωσε σήμερα πως ο αντιδήμαρχος παύεται από τα καθήκοντά του μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη για το θλιβερό περιστατικό με την κακοποίηση του γαϊδουριού.

Νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης είχε ζητήσει την άμεση παύση του αντιδημάρχου αλλά και την πειθαρχική του δίωξη για την κακοποίηση του ζώου.

Η ανακοίνωση του Δήμου Ζίτσας αναφέρει:

«Σεβόμενοι την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης κάναμε υπομονή και περιμέναμε να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Δεν σχολιάσαμε και δεν προβήκαμε σε καμία δήλωση, διότι είμαστε οι τελευταίοι που θα δείξουμε ασέβεια στους θεσμούς της χώρας.

Αποδεικνύοντας έμπρακτα τα λεγόμενά μας από σήμερα παύουμε από τα καθήκοντα του τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης έως να αποφανθεί η δικαιοσύνη για να μη θεωρηθεί από κανένα ότι αυτή η θέση ευθύνης θα χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε.

Σε ένα Δήμο, όπως είναι ο δικός μας φύση και θέση κτηνοτροφικός και πτηνοτροφικός, θεωρούμε απαράδεκτες και καταδικαστέες συμπεριφορές εναντίον οποιουδήποτε ζώου. Όποιος προσπάθησε να επενδύσει πολιτικά υποκαθιστώντας τους θεσμούς τον αφήνουμε στην κρίση των δημοτών».

(ΦΩΤΟ:Pixabay)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί