ζητώντας «να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες περιελήφθη στο πόρισμα του Εθνικού Οργανισμού Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών (Ε.Ο.Δ.Α.Σ.Α.Α.Μ.) για την υπόθεση των Τεμπών, που ανακοινώθηκε στις 27-2-2025, συμπέρασμα, σύμφωνα με το οποίο (με επίκληση της συμβολής των Πανεπιστημίων της Γάνδης και της Πίζας) θεωρήθηκε ως πιθανό αίτιο της πυρόσφαιρας, που δημιουργήθηκε αμέσως μετά τη σύγκρουση των αμαξοστοιχιών, άγνωστο πτητικό εύφλεκτο υγρό τουλάχιστον 2,5 τόνων, που φέρεται ότι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία».
Η παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου έχει ως εξής:
«Προς
Τον Διευθύνοντα την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών
Παρακαλούμε να διενεργηθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες περιελήφθη στο πόρισμα του Εθνικού Οργανισμού Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών (Ε.Ο.Δ.Α.Σ.Α.Α.Μ.) για την υπόθεση των Τεμπών, που ανακοινώθηκε στις 27-2-2025, συμπέρασμα, σύμφωνα με το οποίο (με επίκληση της συμβολής των Πανεπιστημίων της Γάνδης και της Πίζας) θεωρήθηκε ως πιθανό αίτιο της πυρόσφαιρας, που δημιουργήθηκε αμέσως μετά τη σύγκρουση των αμαξοστοιχιών, άγνωστο πτητικό εύφλεκτο υγρό τουλάχιστον 2,5 τόνων, που φέρεται ότι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία και το οποίο δεν σχετιζόταν με τις μηχανές των τραίνων ή το δηλωμένο φορτίο αυτών.
Η ως άνω διερεύνηση κρίνεται αναγκαία προς διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων, όπως, ενδεικτικά, της αθέμιτης επιρροής σε δικαστικούς λειτουργούς (άρθρο 167Α ΠΚ), κατόπιν της διάψευσης εκ μέρους εκπροσώπων των ως άνω Πανεπιστημίων της Γάνδης και της Πίζας του ως άνω συμπεράσματος που τους αποδίδεται στο πόρισμα.
Θα πρέπει, επίσης, να διερευνηθεί μεταξύ των άλλων ποιο ρόλο διαδραμάτισε στη διατύπωση του ως άνω συμπεράσματος η Επιτροπή Διερεύνησης Ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Οικογενειών (ΕΔΑΠΟ) και ο τεχνικός σύμβουλος οικογενειών θυμάτων των Τεμπών Κώστας Λακαφώσης.
Να μας ενημερώσετε σχετικά».
ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ αρχείου: Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μητσοτάκης: Επιδιώκουμε να απομακρυνθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο
- Ο Τραμπ θέλει να οργανώσει αγώνα αυτοκινήτων στην Ουάσινγκτον για τα 250ά γενέθλια της Αμερικής
- Μήνυμα Τ. Θεοδωρικάκου για τα τριάντα χρόνια από τα Ίμια
- Η Κάθριν Ο’Χάρα είχε αποκαλύψει ότι είχε μια σπάνια συγγενή πάθηση
- Εντυπωσιάζει το φαινόμενο των «τριών ήλιων» στη Ρωσία, vid
- Ολοκληρώθηκαν η συζήτηση και η ψηφοφορία για το πρώτο θέμα του 22ου Συνεδρίου του ΚΚΕ
- Η Κομισιόν καλεί την Ελλάδα να μεταφέρει ορθά στο εθνικό δίκαιο τις διατάξεις για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών
- Ο Ιρανός πρόεδρος δηλώνει ότι ο Τραμπ, ο Νετανιάχου και οι Ευρωπαίοι υποδαύλισαν τις εντάσεις στις διαδηλώσεις
- Μ. Κεφαλογιάννης σε Κομισιόν: «Παράνομη και προκλητική η προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει τετελεσμένα στο Αιγαίο»
- Αμερικανίδα Ολυμπιονίκης παρακαλεί αστυνομικό να μην την συλλάβει για υπερβολική ταχύτητα, vid
Κύρια Θέματα









