• Αρχική
  • Άρθρα
  • “Ύποπτοι” θάνατοι σε γηροκομείο στην Κρήτη – Πραγματοποιήθηκε εκταφή νεκρής

“Ύποπτοι” θάνατοι σε γηροκομείο στην Κρήτη – Πραγματοποιήθηκε εκταφή νεκρής

Σε οίκο ευγηρίας στα Χανιά έχουν στρέψει τις έρευνές τους οι Αρχές για ενδεχόμενα κακουργήματα.


Μάλιστα, έγινε εκταφή της σορού μίας ηλικιωμένης, στο πλαίσιο έρευνας που έχει παραγγελθεί από τον εισαγγελέα και αναμένεται να ρίξει «φως» στο αν ο θάνατός της -και ενδεχομένως και άλλων τροφίμων- προήλθε πράγματι από τα αίτια που αναφέρονται στις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου.

Οι Αρχές ουσιαστικά ερευνούν εάν κάποιοι από τους ηλικιωμένους που έχουν καταλήξει στο γηροκομείο υπήρξαν θύματα εγκληματικών ενεργειών, όπως μεταδίδει το zarpanews.gr.

Η έρευνα της αστυνομίας επικεντρώνεται σε θανάτους που σημειώθηκαν κατά το τελευταίο έτος, με τον αριθμό των νεκρών, μάλιστα, να ανέρχεται στους 68!

Την ίδια ώρα, με εντολή εισαγγελέα έχουν αναζητηθεί από όλα τα ληξιαρχεία της Κρήτης οι ληξιαρχικές πράξεις θανάτου και των 68 ατόμων. Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, σχεδόν όλες αναφέρουν ως αιτία θανάτου την καρδιακή ανακοπή, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες.

Οι έρευνες ξεκίνησαν μετά από καταγγελία και σκοπός της είναι να δείξει εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, μεταξύ των οποίων και η σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αλλά και η ανθρωποκτονία με δόλο, δια παράλειψης και κατά συρροή.

(φωτο:eurokinissi)