και διεξάγουν «τηλεδίκες» επί εκκρεμών υποθέσεων που απασχολούν έντονα τους πολίτες.
Ήδη, η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, έχει εκφράσει «τη ρητή και κατηγορηματική αντίθεσή της σε όποιες αντιδεοντολογικές συμπεριφορές» δικηγόρων που εμφανίζονται στα τηλεοπτικά «παράθυρα».
Αναλυτικότερα, ο επικεφαλής των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ζήσης Κωνσταντίνου, επιλήφθηκε αυτεπάγγελτα του θέματος και άσκησε πανελλαδικά πειθαρχικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου (in rem), οι οποίοι τα δύο τελευταία χρόνια εμφανίζονται στα τηλεοπτικά «παράθυρα» και εκπομπές επί εκκρεμών υποθέσεων. Εκτιμάται ότι οι ελεγχόμενοι θα είναι περίπου 20 δικηγόροι.
Οι πειθαρχικές διώξεις δεν είναι προσωποποιημένες, αλλά ο αρμόδιος εισηγητής που θα οριστεί θα εξατομικεύσει ποια άρθρα του Κώδικα Δικηγόρων έχουν παραβιαστεί κατά περίπτωση από τους ελεγχόμενους πειθαρχικά δικηγόρους.
Μάλιστα, ο κ. Κωνσταντίνου ζήτησε από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, ανά την Ελλάδα, να του στείλουν βιντεοκασέτες των δελτίων ειδήσεων και των τηλεοπτικών εκπομπών στις οποίες συμμετέχουν δικηγόροι.
(απε-μπε φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γαλλία – Δημοτικές Εκλογές: Ο Εμανουέλ Γκρεγκουάρ νικητής στο Παρίσι
- Στίβος – Παγκόσμιο κλειστού: Έκτος ο Μίλτος Τεντόγλου
- Γερμανία: Νίκη του CDU στη Ρηνανία-Παλατινάτο – Προς κυβέρνηση “μεγάλου” συνασπισμού με το SPD
- Χ. Βουρλιώτης: Μέχρι και σε 1,037 τρισ. ευρώ ετησίως το ξέπλυμα χρήματος παγκοσμίως
- Du Zhu Piao: Η παραδοσιακή κινεζική τεχνική που έγινε εξωπραγματικό άθλημα (Vid)
- Aρχηγός ισραηλινού γεν. επιτελείου: Ο στρατός «θα εντείνει τις στοχευμένες χερσαίες επιχειρήσεις» στον Λίβανο
- Η Ρωσία επιχειρεί να εντείνει τις επιθετικές επιχειρήσεις, λέει ο Ζελένσκι
- Το νερό, μέγα διακύβευμα στον πόλεμο στην Μέση Ανατολή
- Ιράν: Οι σταθμοί ηλεκτρικής ενέργειας, νέος στόχος του πολέμου;
- Γερμανία: Νίκη του CDU δείχνουν τα πρώτα exit polls στη Ρηνανία-Παλατινάτο









