• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ξεκινά τα μαρτύριο των μαθητών! Φόβοι για «μπούλινγκ» σε όσα παιδιά δεν έχουν κάνει το εμβόλιο!

Ξεκινά τα μαρτύριο των μαθητών! Φόβοι για «μπούλινγκ» σε όσα παιδιά δεν έχουν κάνει το εμβόλιο!

Εκβιασμός κατά των Ελλήνων

Από σήμερα Δευτέρα 13/9 ισχύουν ειδικά μέτρα για ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε δημόσιο και ειδικό τομέα, εκπαιδευτικούς, μαθητές και φοιτητές θέλοντας η κυβέρνηση να εκβιάσει όλο και περισσότερους για να κάνουν το εμβόλιο, ενώ υπάρχουν φόβοι πως θα γίνει μπούλινγκ σε ανεμβολίαστους μαθητές.

Τα μέτρα για τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι ανεξαρτήτως ειδικότητας και θέσης σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε πολλά όχι μόνο σε ένα εργαστηριακό rapid test την εβδομάδα, αν αντί για αυτοκίνητο ή τα πόδια, χρησιμοποιούν μέσα μεταφοράς, τα οποία θα πραγματοποιοιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του εργαζόμενου 10 ευρώ ανά τεστ.

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές θα πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλλονται σε τουλάχιστον δύο εργαστηριακά rapid tests την εβδομάδα, τα οποία θα πραγματοποιούνται με δική τους δαπάνη (10 ευρώ ανά τεστ) επίσης μόνο σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Η υποχρέωση του εργοδότη

Ο εργοδότης διατηρεί δια νόμου το δικαίωμα να γνωρίζει αν οι εργαζόμενοι στην επιχείρησή του είναι εμβολιασμένοι και υποχρεούται να ελέγχει σχολαστικά τη βεβαίωση αρνητικού τεστ για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους της επιχείρησής του όπως ορίζει ο νόμοςΤο εάν έχουν όντως κάνει το τεστ οι εργαζόμενοι που είναι υποχρεωμένοι με βάση τις κυβερνητικές αποφάσεις θα αποδεικνύεται με την ψηφιακή βεβαίωση από το gov.gr και θα ελέγχεται υποχρεωτικά με την εφαρμογή COVID Free App από τον εργοδότη.

Τι ισχύει για τους μαθητές και τους φοιτητές

Οι ανεμβολίαστοι μαθητές και φοιτητές θα κάνουν δύο δωρεάν self test την εβδομάδα. Η διαφορά είναι πως οι ανεμβολίαστοι φοιτητές θα κάνουν δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα με δική τους δαπάνη της τάξεως των 10 ευρώ ανά τεστ. Υπάρχουν φόβοι πως θα γίνεται μπούλινγκ σε μαθητές που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο!

Τι ισχύει για τους ανεμβολίαστους ταξιδιώτες

Οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες άνω των 12 ετών θα κάνουν ένα εργαστηριακό rapid τεστ 48 ώρες πριν το ταξίδι, ενώ τα παιδιά 5 έως 12 ετών οφείλουν να κάνουν ένα self test.

Άλλα οριζόντια μέτρα

  • Από 13 Σεπτεμβρίου θα μπορούν να πραγματοποιούν δωρεάν τεστ σε δημόσιες δομές μόνο εμβολιασμένοι και όσοι έχουν συμπτώματα καθώς επί της ουσίας στόχος της κυβέρνησης είναι να αυξηθούν οι εμβολιασμοί.
  • Στους κλειστούς χώρους καταστημάτων εστίασης και κέντρων διασκέδασης, θα εισέρχονται μόνον όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν πιστοποιητικό νόσησης, ενώ σε άλλη περίπτωση θα επιβάλλονται πρόστιμα.
  • Τα γήπεδα (κλειστά και ανοιχτά) θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες.
  • Θέατρα, κινηματογράφοι, μουσεία: Θα μπορούν να εισέρχονται και ανεμβολίαστοι πολίτες έχοντας κάνει rapid test 48 ωρών. Οι επιχειρήσεις αυτές θα μπορούν να επιλέξουν αν θα είναι αμιγείς (με 100% χωρητικότητα) ή μεικτές.
  • Κλειστά γυμναστήρια: Λειτουργία για εμβολιασμένους, νοσήσαντες και ανεμβολίαστους με αρνητικό rapid test 48 ωρών.
  • Επανέρχεται η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και σε ανοιχτούς όπου υπάρχουν συναθροίσεις καθώς αυξάνεται η μεταδοτικότητα με τον συγχρωτισμό.