Πρόκειται για την ασύγχρονη μορφή εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η οποία θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα. Κάθε εκπαιδευτικός θα αναρτά το απαραίτητο ψηφιακό υλικό στην διαδικτυακή πλατφόρμα και στη συνέχεια ο κάθε μαθητής θα λύνει τις απαραίτητες ασκήσεις και θα αξιολογείται. Στη διάθεση των εκπαιδευτικών βρίσκονται δύο πλατφόρμες ψηφιακής αλληλεπίδρασης του υπουργείου Παιδείας.
«Μαθαίνουμε κάτι καινούριο» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Ζαχαράκη.
Το υπουργείο, όπως ανέφερε η υφυπουργός, έχει θέσει ένα χρονοδιάγραμμα προς τα σχολεία για να δηλώσουν τι ανάγκες υπάρχουν σε υλικοτεχνικές υποδομές, ενώ για την στήριξη του έργου παρέχεται συνδρομή από τον διευθυντή της σχολικής μονάδας, καθηγητές Πληροφορικής καθώς και εκπαιδευτικούς που έχουν λάβει σχετική επιμόρφωση.
Αναφορικά με την υλικοτεχνική υποδομή που διαθέτουν οι μαθητές, η κ. Ζαχαράκη ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλο ποσοστό εξοπλισμού και διαδικτυακής κάλυψης, ενώ επιπρόσθετα οι μαθητές θα μπορούν να συνδέονται και τηλεφωνικά στις πλατφόρμες.
Μιλώντας για το ενδεχόμενο να παραταθεί περαιτέρω η αναστολή λειτουργίας των σχολείων, η υφυπουργός τόνισε πως το υπουργείο έχει τρεις επιλογές: Την περικοπή ύλης, ειδικά για τους μαθητές πανελλαδικών, την παράταση σχολικής χρονιάς και την αλλαγή ημερομηνίας Πανελλαδικών.
Οι κινήσεις του υπουργείου, ωστόσο, όπως είπε η κ. Ζαχαράκη, θα εξαρτηθούν από την πορεία αντιμετώπισης του ιού και τις εισηγήσεις ειδικών.
«Στόχος είναι οι μαθητές να πάνε με τη μεγαλύτερη δυνατή ηρεμία στις εξετάσεις», επεσήμανε.
Τέλος, η κ. Ζαχαράκη υπενθύμισε ότι η τηλε-εκπαίδευση λειτουργεί ήδη σε 49 νομούς, με προτεραιότητα τους μαθητές της Γ’ λυκείου και ότι από αύριο, Δευτέρα, θα ενταχθούν και οι 5 τελευταίοι νομοί στο πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σας περίσσεψε χαρτί περιτυλίγματος από τα δώρα των γιορτών; Έξυπνοι τρόποι για να το χρησιμοποιήσετε ξανά
- «Καημένοι Ευρωπαίοι» – Η ανάρτηση του Ντμίτριεφ προκαλεί ενδιαφέρον
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ αναβάλλει κατά ένα έτος την αύξηση των δασμών σε εισαγόμενα έπιπλα
- Η Κρίστι Νόεμ χόρεψε το «Ice Ice Baby»…με αναφορές στο ICE για τους μετανάστες, vid
- Τι είπε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την φονική πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας
- Οι Ιάπωνες έφτιαξαν την πρώτη ρομποτική οδοντόβουρτσα στον κόσμο – Δείτε βίντεο
- Οι Ρώσοι επιβεβαιώνουν πως στόχος της πρόσφατης απόπειρας επίθεσης ουκρανικών drones ήταν η κατοικία Πούτιν
- Μ.Χαρακόπουλος: Θετικές οι προοπτικές για τη χώρα αν διατηρηθεί η σταθερότητα
- Πού ανέβηκε για να βοηθήσει τον φίλο του που πήγαινε στα τυφλά στην ομίχλη! Απίστευτο βίντεο
- Ελβετία: «Μία από τις χειρότερες τραγωδίες που έχει βιώσει ποτέ η χώρα μας» δηλώνει ο πρόεδρος Παρμελέν









