• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ξεφεύγουμε! Στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα 30 άτομα για τη διαδικτυακή ομάδα «κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο»

Ξεφεύγουμε! Στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα 30 άτομα για τη διαδικτυακή ομάδα «κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο»

Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Όπως είχε προαναγγελθεί, οι ελληνικές αρχές ξεκίνησαν δυναμικά τις διώξεις κατά οποιουδήποτε φέρει ή ασπάζεται κάποια άποψη που είναι αντίθετη με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Τρανό παράδειγμα αποτελεί η ομάδα γονέων στο Facebook «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο», για τις αναρτήσεις της οποίας ήδη κινητοποιήθηκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πιο συγκεκριμένα, ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκαν περίπου 30 άτομα που σχετίζονται με τις ομάδες στα social media με μήνυμα «κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο» καθώς είναι σε εξέλιξη η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την υπόθεση.

Όπως έγινε γνωστό η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και για ακόμη μερικές παρόμοιες ομάδες στο Facebook, στις οποίες συμμετέχουν κυρίως γονείς που δεν θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους με μάσκες στα σχολεία.

Θυμίζουμε πως έπειτα από σύσταση της «επιτροπής των ειδικών» και απόφαση της κυβέρνησης, ΟΛΑ τα παιδιά από το νηπιαγωγείο υποχρεούνται να φέρουν μάσκες σε ΟΛΟΥΣ τους κλειστούς χώρους αλλά ΚΑΙ στους εξωτερικούς χώρους (προαύλιο) εφόσον υπάρχει συνωστισμός.

(φωτο:screenshot)