• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΓΕΓΟΝΟΤΑ
  • Βούλευμα Συμβουλίου Εφετών για Φλώρο: «Ισχυρές οι ενδείξεις πλαστότητας πιστοποιητικών αναπηρίας»

Βούλευμα Συμβουλίου Εφετών για Φλώρο: «Ισχυρές οι ενδείξεις πλαστότητας πιστοποιητικών αναπηρίας»

Το δρόμο της επιστροφής στις φυλακές Χαλκίδας παίρνει ο Αριστείδης Φλώρος ο οποίος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να εκτελεστεί το διατακτικό του βουλεύματος που διατάσσει

την κράτηση του την ώρα που η έρευνα της υπόθεσης περνά στα χέρια της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο Ευβοίας συνεδρίασε χθες, με διαδικασίες εξπρές, αποφασίζοντας τελικά την ανατροπή του βουλεύματος αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου κάνοντας με αυτό τον τρόπο δεκτή την έφεση που είχε ασκηθεί. Είχαν προηγηθεί οι αποκαλύψεις για την εγκυρότητα των ιατρικών γνωματεύσεων που φέρεται να εξασφάλισε ώστε να αποφυλακιστεί ο 39χρονος επιχειρηματίας, με αναπηρία άνω του 67%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο Εφτεών έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα Λάμπρου Σοφουλάκη για ανατροπή του βουλεύματος αποφυλάκιςης του 39χρονου κατηγορούμενου.

Οι δικαστές υιοθέτησαν πλήρως την πρόταση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, κ. Σοφουλάκη, ο οποίος χαρακτήρισε το πιστοποιητικό βάσει του οποίου διαπιστώθηκε το ποσοστό αναπηρίας του κατηγορουμένου «αόριστο, ασαφές και ουδόλως επιστημονικά πειστικό».

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως υποβλήθηκε και συμπληρωματική πρόταση από τον αρμόδιο ειςαγγελέα καθώς ήρθαν στη δημοσιότητα τα έγγραφα του Ευαγγελισμού τα οποία έχουν τεθεί υπο διερεύνηση μετά τις καταγγελίες της διοικήτριας του νοσοκομείου. Τα έγγραφα διαβιβάστηκαν στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου, ο οποίος είχε διατάξει την πρώτη έρευνα σε βάρος του κ. Φλώρου και εκείνος με τη σειρά του τα διαβίβασε στην Εισαγγελία Εφετών. Ο κ.Σοφουλάκης στη συμπληρωματική πρότασή του προς το Συμβούλιο αναφέρει πως τα «έγγραφα αυτά ενισχύουνν την προκατακρτική εξέταση την οποία διέταξε ο κ.Προκοπίου και αποτελούν ισχυρές ενδείξεις περι πλαστότητας του πιστοποιητικού και ψευδούς ποσοστού αναπηρίας».

Τώρα η έρευνα, με εντολή της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου μπαίνει στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς. Η εντολή δόθηκε προκειμένου να εποπτεύεται η έρευνα απο την ανωτερη εισαγγελέα ενώ η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη καλείται να διερευνήσει την τυχόν διάπραξη αδικημάτων όπως «έκδοσης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ηθικής αυτουργίας σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ψευδούς αναφοράς στην αρχή» (δικαστικό συμβούλιο Χαλκίδας) , «ενεργητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος του Αρη Φλώρου και για «παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος γιατρων.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...