• Αρχική
  • Άρθρα
  • Βιτριόλι: Το καυστικό υγρό που λιώνει ακόμη και το τσιμέντο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Βιτριόλι: Το καυστικό υγρό που λιώνει ακόμη και το τσιμέντο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το βιτριόλι είναι ένα τόσο καυστικό υγρό που μπορεί να λιώσει τα πάντα, ακόμη και το τσιμέντο.

Πόσο μάλλον αν πέσει πάνω σε ανθρώπινο δέρμα όπως συνέβη με την 34χρονη γυναίκα που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα.

Το πανίσχυρο αυτό υγρό χρησιμοποιείται κυρίως για τον καθαρισμό των αποχετεύσεων και στα χρωματοπωλεία πωλείται προς δυο ευρώ το κιλό.

Για το θέμα μίλησε στο star o πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών Αθανάσιος Παπαδόπουλος ο οποίος τόνισε πως “ για εμάς του χημικούς είναι το θειικό οξύ και χρησιμοποιείται στη βιομηχανία, στις μπαταρίες των αυτοκινήτων αλλά και σε πολλά άλλα εργαστήρια για συνθετικούς κυρίως λόγους, για να γίνονται αντιδράσεις να το πούμε απλά.

Το βιτριόλι αφυδατώνει ουσιαστικά γι’ αυτό και προκαλεί εγκαύματα”, ενώ τόνισε πως δεν μπορεί να απαγορευθεί μια ουσία από την αγορά επειδή μπορεί ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί για κακούς σκοπούς.

Αραιωμένο το βιτριόλι μπορεί να το βρει κανείς εύκολα στην αγορά, το καθαρά θειικό οξύ όμως πωλείται από εταιρείες που εξειδικεύονται στον χώρο της εμπορίας χημικών προϊόντων. Αντίστοιχα καυστικά υγρά πωλούνται ακόμη και στα σούπερ μάρκετ .

(Newsit – φωτο:screenshot)