Βαριές ποινές για τους εμπόρους ναρκωτικών του Ιονίου – Καταδιώξεις ταχύπλοων από το Λιμενικό

Οι ποινές στα μέλη ενός από τα πιο ισχυρά διεθνή κυκλώματα εμπορίας και διακίνησης χασίς στο τρίγωνο Ελλάδας-Ιταλίας-Αλβανία, ανακοινώθηκαν.

 

Τα μέλη του κυκλώματος καταδικάστηκαν σε σχεδόν ένα αιώνα ποινών φυλάκισης για διακίνηση χασίς με ταχύπλοα.

Συγκεκριμένα:

Γνωστός δικηγόρος του Πειραιά καταδικάστηκε ως συναυτουργός σε 14 χρόνια χωρίς αναστολή και με χρηματικό πόσο 70.000 ευρώ.
Ο ένας από τους δύο αδελφούς, γόνοι επιχειρηματικής οικογένειας της Αθήνας, καταδικάστηκε σε 13 χρόνια για συνέργεια με χρηματικό πρόστιμο 60.000 ευρώ.
Ο δεύτερος αδελφός αθωώθηκε.
Ο τέταρτος Έλληνας που είχε συλληφθεί και ήταν χειριστής γερανού που ασχολούταν με μεταφορές σκαφών καταδικάστηκε 13 χρόνια με ποινή 60.000 ευρώ.
Ως αρχηγοί του κυκλώματος το δικαστήριο του Πειραιά υπέδειξε τους δύο Αλβανούς, βαρόνους στη διακίνηση ναρκωτικών, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε 23 και 24 χρόνια φυλάκισης με 100.000 ευρώ και 250.000 ευρώ αντίστοιχα.
Τρεις Αλβανοί που ήταν οι χειριστές του ταχύπλοου που έφεραν τα νακρωτικά από την Αλβανία στην Ελλάδα, καταδικάστηκαν σε 14 χρόνια οι δύο και σε 13 ο τρίτος, ενώ θα απελαθούν μόλις εκτίσουν την ποινή τους

Τα υπερταχύπλοα και οι εντυπωσιακή καταδίωξη έως το Ταίναρο

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Απριλίου του 2017 έγινε κινηματογραφική καταδίωξη που θύμιζε την ταινία Maimi Vice από την Αλβανία μέχρι και το ακρωτήριο Ταίναρο.
Το κύκλωμα είχε ξεφορτώσει το φορτίο 1.449 τόνων χασίς στις ιταλικές ακτές και προσπάθησαν να το φέρουν Ελλάδα, με την αξία να αγγίζει τα 10.000.000 ευρώ. Ωστόσο τα ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη του Λιμενικού Σώματος τους είχαν εντοπίσει τα ίχνη τους και προχώρησαν σε μία εντυπωσιακή καταδίωξη με σκάφη, ελικόπτερα και με ελεύθερους σκοπευτές να ακινητοποιούν το ταχύπλοο του κυκλώματος με βολές στις μηχανές. Στη συνέχεια συνελήφθησαν οι τρεις Αλβανοί επιβαίνοντες.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu