• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Τυφλή υπακοή» στους…ειδικούς συστήνει ο Γ.Μπαμπινιώτης για τις μάσκες και τα σχολεία

«Τυφλή υπακοή» στους…ειδικούς συστήνει ο Γ.Μπαμπινιώτης για τις μάσκες και τα σχολεία

Για την επαναλειτουργία των σχολείων μίλησε ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγητής Γλωσσολογίας, Γιώργος Μπαμπινιώτης.

«1.300.000 παιδιά και 200.000 εκπαιδευτικοί επιστρέφουν τη Δευτέρα στα σχολεία. Δεν γίνεται να κρατήσουμε αυτό τον πληθυσμό έξω από το φυσικό τους χώρο, το σχολείο. Το να ακούμε 5-10-20 διαμαρτυρίες (σ.σ. για τη χρήση μάσκας), δεν είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά. Το μεγάλο θέμα είναι η υγεία των παιδιών» σημείωσε ο κ. Μπαμπινιώτης μιλώντας στο Mega.

Ο καθηγητής, σημείωσε, πως θα υπάρχουν προβλήματα με την επαναλειτουργία των σχολείων, υπογραμμίζοντας ωστόσο, πώς όλοι οφείλουν να ενισχύσουν μαθητές, δασκάλους και γονείς.

Ερωτηθείς για το αν η εκπαιδευτική διαδικασία θα είναι διαφορετική, ξεκαθάρισε πως «δεν αλλάζει τίποτα όταν τα παιδιά είναι στο φυσικό τους χώρο, στο σχολείο».

Παράλληλα, υποστήριξε, πώς η χρήση μάσκας και η τήρηση των μέτρων αποτελεί μια «μεγάλη άσκηση. Ένα αυτά που διδάσκει το σχολείο είναι η αίσθηση του υπεύθυνου πολίτη».

Τέλος, όσον αφορά τις θεωρίες που διακινούν οι αρνητές της πανδημίας, είπε ότι «κινούνται σε επίπεδο ανορθολογισμού. Σε αυτό το πλαίσιο, ένα μέρος εντάσσεται στην αντίθεση στη μάσκα. Γιατί πιστεύουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος και πανδημία, άρα ούτε η χρήση της μάσκας είναι απαραίτητη».

«Ας μείνουμε στον ορθό λόγο. Αυτή η χώρα διέπρεπε και επιβλήθηκε ο πολιτισμός της γιατί ήταν πολιτισμός του ορθού λόγου και του στοχασμού» συμπλήρωσε με νόημα.

(iefimerida – φωτο:screenshot)