«Κανονικά και με απόλυτη ασφάλεια» θα διεξαχθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, διαβεβαιώνουν με ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού τα υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με αφορμή τη νέα κυβερνοεπίθεση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, το πρωί της Τρίτης, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, με στόχο την παρεμπόδιση της διεξαγωγής των εσωτερικών προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων Λυκείου.
Επιπλέον, τονίζουν ότι «κανένας μαθητής της Γ’ λυκείου δεν θα αποκλειστεί από τη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, εξαιτίας των κακόβουλων επιθέσεων». Υπογραμμίζουν, δε, ότι η πλατφόρμα του ΕΔΥΤΕ είναι «απολύτως διακριτή» από το σύστημα μετάδοσης θεμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Όσον αφορά τις απολυτήριες εξετάσεις, παρά το πρόβλημα που προέκυψε και σήμερα, τα θέματα μεταδόθηκαν σε όλα τα σχολεία και οι εξετάσεις της Γ’ Λυκείου ολοκληρώθηκαν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων δέχθηκε 165 εκατομμύρια χτυπήματα από 114 χώρες και χαρακτηρίζεται ως η «πιο σημαντική επίθεση που έγινε ποτέ σε ελληνικό δημόσιο κυβερνητικό οργανισμό».
Οι κακόβουλες επιθέσεις που επαναλήφθηκαν από νωρίς το πρωί σήμερα, είχαν στόχο αυτή τη φορά την υποδομή της πλατφόρμας του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ) στο σύνολό της.
Οι επιθέσεις αποκρούστηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα υπουργεία είναι σε συνεννόηση με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος «για τις απαραίτητες ενέργειες».
Υπενθυμίζεται, ότι χθες, Δευτέρα, η πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων του ΙΕΠ, που φιλοξενείται στο Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ), δέχθηκε μεγάλης κλίμακας και διάρκειας κατανεμημένη επίθεση. Στόχος ήταν η παρεμπόδιση της διεξαγωγής των εσωτερικών προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων Λυκείου. Οι επιθέσεις απομονώθηκαν και οι εξετάσεις διεξήχθησαν κανονικά στην συντριπτική πλειονότητα των σχολείων, σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία σε ποσοστό άνω του 90% των λυκείων.
(απεμπε – φωτο:freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νεκροί 4 Καταριανοί στρατιώτες και 3 Τούρκοι σε δυστύχημα με ελικόπτερο στο Κατάρ
- Άγρια δολοφονία στην Καρδίτσα: 51χρονος τραγουδιστής βρέθηκε μαχαιρωμένος μέχρι θανάτου
- Διαρροή φυσικού αερίου σε περιοχή της Ρώμης – 70 κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, 2 ηλικιωμένοι τραυματίσθηκαν σοβαρά
- «Τιμή και δόξα στους ελευθέρους πολιορκημένους» – Το μήνυμα του πιλότου της ομάδας Ζευς (vid, photo)
- Το μεγάλο ερώτημα που τίθεται αυτή την στιγμή για την στρατηγική του Τραμπ
- Νέες απειλές από τους Φρουρούς της Επανάστασης: “Το Ιράν θα κλείσει τελείως τα Στενά του Ορμούζ αν…”
- 25η Μαρτίου: Η Γαλανόλευκη στην επιφάνεια της θάλασσας του Πειραιά για την Εθνική Επέτειο – ΦΩΤΟ
- Ισραήλ: Ο στρατός εξαπέλυσε σειρά πληγμάτων εναντίον της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο
- Πανελλαδική 24ωρη απεργία αύριο, Δευτέρα, τα ταξί
- Θεσσαλονίκη:«Χειρόφρενο» αύριο και για 24 ώρες τα ταξί στην πόλη – Κάθοδος στην Αθήνα για τη διαμαρτυρία









