Το τρένο θα σφυρίξει ξανά στον Γοργοπόταμο – Δείτε με ποια δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ!

Την επανενεργοποίση της παλιάς μονής σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Τιθορέα-Λιανοκλάδι σχεδιάζει το υπουργείο Υποδομών, σε συνεργασία με τον ΟΣΕ, τη ΓΑΙΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

. Η ιστορική γραμμή που διέρχεται από μια περιοχή απίστευτης φυσικής ομορφιάς αλλά και ιστορικής σημασίας, καθώς στο τμήμα αυτό βρίσκεται η γέφυρα του Γοργοποτάμου, είχε εγκαταλειφθεί μετά την παράδοση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων που περιλαμβάνει τη σήραγγα του Καλλίδρομου, τη μεγαλύτερη σήραγγα των Βαλκανίων.

Για τον λόγο αυτό πρόσφατα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών υπό τον Χρήστο Σπίρτζη, όπου και αποφασίστηκαν τα εξής:

– Η ΓΑΙΑΟΣΕ ολοκληρώνει εντός του Ιουλίου τη μελέτη σκοπιμότητας που έχει ζητήσει του Υπουργείο για τη συγκεκριμένη Γραμμή και τα αποτελέσματά της θα χρησιμοποιηθούν στα πλαίσια του επανακαθορισμού των ενισχύσεων των άγονων γραμμών για το 2019 αλλά και για αξιοποίηση από πλευράς της Αυτοδιοίκησης σε θέματα Τουριστικών και περιηγητικών δρομολογίων σε συνεργασία με τους φορείς εκτέλεσης δρομολογίων. Στόχος η εκτέλεση τακτικών δρομολογίων στη διαδρομή Τιθορέα–Μπράλος – Λειανοκλάδι – Στυλίδα.

– Σε συνεννόηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστου Σπίρτζη , με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποφασίστηκε η διέλευση 2 δρομολογίων Αθήνα – Θεσσαλονίκη την ημέρα (Δρομολόγια 1510 και 1511) μέσω της παλαιάς Γραμμής και ενός επιπλέον κάθε Κυριακή (Δρομολόγια 3520/3521). Η ενεργοποίηση των δρομολογίων θα γίνει, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, από την 1η Ιουλίου.

– Ο ΟΣΕ έχει ήδη προχωρήσει στη συντήρηση και τον καθαρισμό της Γραμμής το μήνα Μάιο.

– Η ΓΑΙΑΟΣΕ έχει από εξάμηνου στείλει στους Δήμους της περιοχής προγραμματική σύμβαση για την αξιοποίηση των κτιρίων στην παλαιά Γραμμή και αναμένει τις παρατηρήσεις τους προκειμένου να προχωρήσει η αξιοποίησή τους από τους ΟΤΑ.

Όπως τονίστηκε από τον Γ.Γ. του Υπουργείου, όλες αυτές οι ενέργειες και οι πράξεις υπερβαίνουν ακόμη και τις δεσμεύσεις που είχαν αναληφθεί για τουριστική αξιοποίηση της Γραμμής και την καθιστούν βασικό δίκτυο του Ελληνικού Σιδηροδρόμου.

Μετά από τις πρωτοβουλίες αυτές της Κυβέρνησης, αποδεικνύεται έμπρακτα η τήρηση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί και είναι πια στο πεδίο δράσης της Αυτοδιοίκησης και των φορέων της περιοχής η περεταίρω αξιοποίηση προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες εμπιστοσύνης και ενίσχυσης σε δρομολόγια προαστιακού τύπου σε βάθος χρόνου.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu