• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το μήνυμα που έστειλαν οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί στην οικογένεια του Τσακυράκη: «Οσο ζούμε…»

Το μήνυμα που έστειλαν οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί στην οικογένεια του Τσακυράκη: «Οσο ζούμε…»

Με το μήνυμα που έστειλαν στην οικογένειά του οι τελευταίοι άνθρωποι που υπερασπίστηκε στο δικαστήριο αποχαιρετά ο Απόστολος Δοξιάδης τον καθηγητή Σταύρο Τσακυράκη.

 

«Οσο ζούμε θα μιλάμε με υπερηφάνεια για τον ιδιαίτερο τίτλο τιμής που φέρουμε, να είμαστε οι τελευταίοι των οποίων το δίκιο υπερασπίστηκε ο Σταύρος Τσακυράκης», είναι το μήνυμα τον οκτώ στην οικογένεια του καθηγητή.

Ο Απόστολος Δοξιάδης γράφει ακόμα στο facebook την δυσκολία που είχε να παραστεί στο δικαστήριο ο Σταύρος Τσακυράκης, αλλά και τα λόγια του όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία.

Η ανάρτηση του Απόστολου Δοξιάδη:

«Tώρα που το σώμα του αναπαύεται στο αγαπημένο χώμα τού Μολύβου, αντί για έναν ακόμη χαιρετισμό δικό μου γράφω μια φράση από το μήνυμα που έστειλαν στην οικογένειά του οι οκτώ Τούρκοι ικέτες:

“Όσο ζούμε, θα μιλάμε με περηφάνεια για τον ιδιαίτερο τίτλο τιμής που φέρουμε, να είμαστε οι τελευταίοι των οποίων το δίκιο υπερασπίστηκε ο Σταύρος Τσακυράκης”.

Στην υπόθεση του ασύλου στο Συμβούλιο της Επικρατείας ήταν, πράγματι, η τελευταία φορά που παρέστη σε δικαστήριο. Ήρθε στη συνεδρίαση με μεγάλο κόπο, στηριγμένος στο μπαστούνι του και με εμφανή τη μεγάλη προσπάθεια να το καταφέρει. Στη διάρκειά της όμως όλα αυτά έσβησαν. Έλαμψε με τη φωνή και την αλήθεια του. Όταν, φεύγοντας, τον ευχαρίστησα θερμά που μπήκε σε τόσο κόπο, μου απάντησε πολύ απλά: “Δε γινόταν να μην έρθω”.

Πόσο πολύ Σταύρο βρίσκω σε αυτό τον συμβολισμό…».