Το 2024 η οδική σύνδεση του λιμανιού Θεσσαλονίκης με ΠΑΘΕ και Εγνατία

Εντός του 2024 αναμένεται να ολοκληρωθεί η οδική σύνδεση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και της 6ης προβλήτας με την ΠΑΘΕ και την Εγνατία Οδό, ένα δύσκολο τεχνικά έργο, «κολλημένο» από το 2010, που είχε επανεκκινήσει το 2021.

Επισκεπτόμενος σήμερα το εργοτάξιο, ο υφυπουργός Μεταφορών, αρμόδιος για θέματα Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, δήλωσε πως οι εργασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, με προοπτική το έργο «να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2024».

Συμπλήρωσε πως επισκέφτηκε το εργοτάξιο στην 6η προβλήτα για να ζητήσει τόσο από τον ανάδοχο (ΑΚΤΩΡ), όσο και από την Εγνατία Οδό ΑΕ (διευθύνουσα υπηρεσία), οι εργασίες να τρέξουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, γιατί πρόκειται για έργο που «πραγματικά θα αλλάξει τις μετακινήσεις και τις εμπορευματικές μεταφορές της πόλης και θα δώσει πολύ μεγάλη ώθηση στο μεγαλύτερο λιμάνι της Βόρειας Ελλάδας».

Ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε και στα υπόλοιπα προγραμματισμένα έργα υποδομών στη Θεσσαλονίκη, επισημαίνοντας ότι «το Μετρό τελειώνει και το “fly over” (στην περιφερειακή οδό) ξεκινά», ενώ γνωστοποίησε ότι οι επόμενες γεωτεχνικές εργασίες (στο fly over) θα γίνονται βράδυ, ώστε να μην υπάρχει κυκλοφοριακή επιβάρυνση και ότι το επόμενο διάστημα θα συγκροτηθεί «νέα task force με την τοπική αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να αντιμετωπίσουμε όλα τα κυκλοφοριακά ζητήματα στην πόλη». Πρόσθεσε δε, ότι εφαρμόζεται με συνέπεια, συνέχεια και σταθερότητα ο προγραμματισμός του υπουργείου και για άλλα δημόσια έργα, όπως τα αντιπλημμυρικά και οι 17 σχολικές μονάδες.

Την ικανοποίησή του για την πορεία του έργου σύνδεσης της 6ης προβλήτας, το οποίο «ήταν για δέκα χρόνια πραγματικά σταματημένο και πλέον έχει φτάσει στη φάση της ολοκλήρωσης», εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Εγνατίας Οδού ΑΕ, Κωνσταντίνος Κουτσούκος, περιγράφοντας τις σημαντικές τεχνικές δυσκολίες του πρότζεκτ, που εξαιτίας του «άσχημου» υπεδάφους χρειάστηκε να υποστηριχθεί με πολλές εργασίες υπογείως.

Συνολικά, χρειάστηκε να τοποθετηθούν 12-15 χιλιόμετρα φρεατοπασάλων και 75 χλμ χαλικοπασάλων και να κατασκευαστούν 20 βάθρα, πάνω στα οποία θα «καθίσει» η προβλεπόμενη γέφυρα. Η κατασκευή της υποδομής, όπως διευκρίνισε, έχει προχωρήσει σε μήκος 1,5 χλμ, στο τμήμα από το λιμάνι ως την οδό Αγίας Βαρβάρας, ήτοι το έργο έχει φτάσει στα μισά της γέφυρας.

«Οι εργασίες που έχουν γίνει υπογείως είναι τρεις φορές το έργο που φαίνεται σε ανάπτυξη» είπε χαρακτηριστικά. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας και είναι πρότζεκτ- «γέφυρα» με το επόμενο ΕΣΠΑ, με συμβατικό προϋπολογισμό 26 εκατ. ευρώ προ ΦΠΑ.

(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί