• Αρχική
  • Άρθρα
  • Tι απαντά η ΕΡΤ στους ισχυρισμούς του Γ.Θαλασσινού για τους διευθυντές της κρατικής τηλεόρασης

Tι απαντά η ΕΡΤ στους ισχυρισμούς του Γ.Θαλασσινού για τους διευθυντές της κρατικής τηλεόρασης

Οι ισχυρισμοί του Γιώργου Θαλασσινού που αφορούν σε ζητήματα λειτουργίας της ΕΡΤ είναι γνωστοί και τον εκθέτουν σοβαρά,

αναφέρει μεταξύ άλλων, η διοίκηση της ΕΡΤ ως απάντηση στην επιστολή του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου Γιώργου Θαλασσινού, ο οποίος στην επιστολή του έκανε λόγο για έλλειψη απαρτίας στο Δ.Σ. της εταιρείας ενώ έθεσε και ερωτήματα για τα κριτήρια επιλογής των προϊσταμένων διευθυντών της Ραδιοφωνίας.

Στην επιστολή του ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Γ.Θαλασσινός αναφέρει ότι «ο Β. Κωστόπουλος δεν εξηγεί, πως ένα πενταμελές Δ.Σ. οδηγείται σε έλλειψη απαρτίας με έναν απόντα. Δεν εξηγεί επίσης γιατί ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ και υπεύθυνος, με απόφαση του Δ.Σ., για τη Ραδιοφωνία, με 20ετή επιτυχημένη πορεία στο ραδιόφωνο και τα ΜΜΕ, ήταν ακατάλληλος να επιλέξει προϊσταμένους προγραμμάτων της ΕΡΑ, ενώ ο ίδιος, χωρίς την ελάχιστη εμπειρία και γνώση του αντικειμένου, είναι ο κατάλληλος. Ο Β.Κωστόπουλος δεν εξηγεί με βάση ποια κριτήρια και με ποιά διαδικασία αποφάσισε να κηρύξει άγονη την διαδικασία προκήρυξης της θέσης του Γενικού Διευθυντή Ραδιοφωνίας, ώστε να καταλήξει να αυτοπροταθεί για τη θέση. Δεν μας εξηγεί γιατί δεν ζήτησε προτάσεις από τον υπεύθυνο για το Ραδιόφωνο πριν ορίσει τους νέους προϊσταμένους της ΕΡΑ. Και γιατί θα φέρει στο Δ.Σ. τις αποφάσεις του για… διαβούλευση και όχι για απόφαση», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του.

Απαντώντας, στην ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΕΡΤ επισημαίνει ότι «το πενταμελές ΔΣ της ΕΡΤ οδηγήθηκε πολλές φορές σε έλλειψη απαρτίας, διότι μαζί με τον κ. Γιώργο Θαλασσινό αποχωρούσε και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων. Αυτό ευτυχώς έπαψε να ισχύει για το καλό της εταιρείας στην τελευταία συνεδρίαση».

Επίσης, αναφέρει ότι «δεν τέθηκε ποτέ θέμα καταλληλότητας του κ. Γιώργου Θαλασσινού να επιλέξει αυτός τους προϊσταμένους διευθυντές της Ραδιοφωνίας. Για τον απλούστατο λόγο ότι ο κ. Γιώργος Θαλασσινός είναι μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ, ενώ οι προϊστάμενοι της ΕΡΑ επιλέγονται κατά νόμο μόνο από τον Γενικό Διευθυντή αυτής».

«Οι υπόλοιποι ισχυρισμοί του κ. Γιώργου Θαλασσινού που αφορούν σε ζητήματα λειτουργίας της ΕΡΤ είναι γνωστοί και τον εκθέτουν σοβαρά. Οι επανειλημμένες απουσίες του από το Διοικητικό Συμβούλιο, με σοβαρή βλάβη των συμφερόντων της ΕΡΤ, συνδέονται και με πρόσφατες απαράδεκτες θέσεις του κατά της απόφασης για την απόκτηση των δικαιωμάτων μετάδοσης των αγώνων της Super League, κάνοντας λόγο για παροχές σε “κατάδικους και υπόδικους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ”. Φαίνεται ότι ο κ. Θαλασσινός διαφωνεί κάθετα με το δικαίωμα του Έλληνα πολίτη να έχει πρόσβαση έπειτα από πολλά χρόνια -ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς- σε ένα από τα πιο δημοφιλή τηλεοπτικά προϊόντα. Αλήθεια, η υψηλή τηλεθέαση των αγώνων κάνει τον κ. Θαλασσινό να νιώθει δικαιωμένος;» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΡΤ.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.