Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πυρόπληκτους

Έκκληση για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πυρόπληκτους στην Αττική απευθύνουν οι δήμοι Νεάπολης - Συκεών και Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη.

Οι δημοτικές Αρχές καλούν δημότες, φορείς και συλλόγους των περιοχών και οποιονδήποτε άλλο επιθυμεί να συμβάλλει στην ανακούφιση των πληγέντων από τις πυρκαγιές να μεταβούν στα σημεία συγκέντρωσης της ανθρωπιστικής βοήθειας για να παραδώσουν τα είδη πρώτης ανάγκης που επιθυμούν (εμφιαλωμένα νερά, χυμούς, τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση άμεσης ανάλωσης/κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λ.π./ γάλατα μακράς διάρκειας, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ, γάζες, betadine, fucidin, παιδικές πάνες, μωρομάντηλα).

Στον δήμο Νεάπολης – Συκεών, από αύριο Τετάρτη 25 Ιουλίου, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης, μπορούν να τα παραδίδουν σε δύο σημεία του δήμου, είτε στο Δημοτικό Στάδιο Νεάπολης στην περιοχή Στρεμπενιώτη (στο φυλάκιο), είτε στο Κολυμβητήριο Συκεών (Λεχόβου 7, περιοχή Κρυονερίου).

Παράλληλα, με εντολή του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, έχει ήδη διατεθεί ένα πυροσβεστικό όχημα με τρεις άνδρες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Δ.ΟΜ.Α.Κ), το οποίο βρίσκεται ήδη καθοδόν προς την Αττική, ενώ σε επιφυλακή για να ξεκινήσουν με το πρώτο σήμα, βρίσκονται δύο βυτιοφόρα με προσωπικό τεσσάρων ατόμων.

Στον Δήμο Παύλου Μελά, ως σημεία συγκέντρωσης των ειδών πρώτης ανάγκης ορίζονται τα παρακάτω:

•Κεντρικό κτίριο της Κοινωνικής Υπηρεσίας, Λήμνου 2, Νικόπολη

•παιδικοί σταθμοί του Δήμου σε Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία

•Κοινωνικό Παντοπωλείο, 28ης Οκτωβρίου 152 & Γ. Ρίτσου

•ΚΑΠΗ Σταυρούπολης, οδός Τζαβέλα 12

•ΚΑΠΗ Ευκαρπίας, οδός Εθνικής Αντιστάσεως 15

•Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη

•Θερινός Κινηματογράφος Τζένη Καρέζη, Μαυρομιχάλη & Φιλίππου, Πολίχνη

Ώρες συγκέντρωσης τροφίμων: 08.00 – 14.00

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στον αριθμό 2310 020160 (ώρες λειτουργίας υπηρεσιών) για περισσότερες πληροφορίες. Επίσης, όλα τα είδη που θα συγκεντρωθούν για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, στις προβολές του θερινού κινηματογράφου του Δήμου μας μέχρι και την Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018, θα συμπεριληφθούν στην αποστολή συμπαράστασης.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu