Ο 47χρονος, ο οποίος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, γρονθοκόπησε τον ηλικιωμένο, με αποτέλεσμα να πέσει αναίσθητος στο έδαφος και να χάσει τη ζωή του ύστερα από πολυήμερη νοσηλεία, κρίθηκε ένοχος για θανατηφόρα μη σκοπούμενη σωματική βλάβη.
Οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης -όπου δικάστηκε η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, αναγνώρισαν στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό ότι ωθήθηκε στην πράξη του από προηγούμενη ανάρμοστη συμπεριφορά του παθόντα.
Οι δύο άνδρες μάλωσαν, όταν ο κατηγορούμενος έκανε παρατήρηση στον ηλικιωμένο επειδή δεν είχε δεμένο τον σκύλο του. «Τον έριξα μία σφαλιάρα», απολογήθηκε ο 47χρονος, τονίζοντας ότι δέχθηκε προηγουμένως ύβρεις, ενώ είπε ότι μόλις συνειδητοποίησε ότι ο παθών έχασε της αισθήσεις του, έσπευσε να του προσφέρει βοήθεια.
Ο 71 ετών άνδρας νοσηλεύτηκε 35 μέρες σε κωματώδη κατάσταση, με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, όπως ανέφερε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας. «Δεν ανέκτησε ποτέ τις αισθήσεις του, εάν ζούσε πιθανότατα να έμενε φυτό», πρόσθεσε η ίδια, ζητώντας την καταδίκη του κατηγορούμενου. Ο ίδιος, πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 6ετή κάθειρξη, αλλά έμεινε ελεύθερος μέχρι το Εφετείο.
ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ αρχείου: Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κακοκαιρία: Ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής και ριπών ανέμου σε πολλές περιοχές της Αττικής -175 mm στου Παπάγου
- Τρομερός Ζίβκοβιτς πριν το ματς με την Μπέτις: «Είμαστε ο ΠΑΟΚ, απόψε θα τους “φάμε”», vid
- Μελόνι: Τι δήλωσε για το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ
- Εντοπίστηκε στην Κυψέλη 13χρονη ανήλικη που το είχε σκάσει από το σπίτι της – Έγιναν 3 συλλήψεις
- Σε απόγνωση Ουκρανοί πολίτες με τα μπλακάουτ – Τι αναφέρεται για τον Ζελένσκι
- Κραν Μοντανά: Μαρτύριο δίχως τέλος για δεκάδες τραυματίες της φονικής πυρκαγιάς
- Ξεκίνησαν οι συνομιλίες Ουκρανίας-Ρωσίας στο Άμπου Ντάμπι, με την υποστήριξη των ΗΠΑ
- Τριμερείς συνομιλίες: Ο Ζελένσκι πριν από την έναρξη των συνομιλιών επικοινώνησε με την ουκρανική αντιπροσωπεία
- Όρμπαν: Ούτε σε 100 χρόνια δεν θα ψηφίσουμε να μπει η Ουκρανία στην Ε.Ε. – Vid
- Πρωτόκολλο στρατηγικής συνεργασίας Ιταλίας-Γερμανίας υπέγραψαν Μερτς και Μελόνι
Κύρια Θέματα









