Θεσσαλονίκη: Πυρετώδεις προετοιμασίες για τη φωταγώγηση του δέντρου – Η αγορά, οι στολισμοί και οι δράσεις

Με εντατικούς ρυθμούς δουλεύουν τα συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης για τον στολισμό της πόλης και τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Αριστοτέλους, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, από τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Αμέτρητα λαμπιόνια χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, μία χριστουγεννιάτικη αγορά που θα φιλοξενεί πληθώρα δράσεων, δέντρα και φάτνες σε κάθε γειτονιά θα συνθέσουν φέτος το γιορτινό σκηνικό στη χριστουγεννιάτικη Θεσσαλονίκη.

Στην πλατεία και στον άξονα της Αριστοτέλους έχει αρχίσει να διαμορφώνεται ένα γιορτινό σκηνικό. Το κεντρικό δέντρο που κοσμεί την πλατεία ταξίδεψε από τον Ταξιάρχη της Χαλκιδικής, είναι ύψους 18 μέτρων και φωτίζεται με περίπου 50.000 λαμπιόνια led.

Ο άξονας της Αριστοτέλους μέχρι το ύψος της Φιλίππου θα φωτιστεί με ένα κινούμενο light show, ενώ τον διάκοσμο συμπληρώνουν τα περίπου 250 έλατα που έχουν τοποθετηθεί από την παραλία μέχρι την πλατεία Αρχαίας Αγοράς.

Στην πλατεία Αριστοτέλους θα τοποθετηθεί σκηνή που θα φιλοξενήσει στις 7 Δεκεμβρίου τη συναυλία του δημοφιλούς τραγουδιστή Πέτρου Ιακωβίδη και η οποία θα παραμείνει για τριάντα ημέρες, ως κομμάτι του εορταστικού σκηνικού, φιλοξενώντας δράσεις και εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι προετοιμασίες και για τη χριστουγεννιάτικη αγορά, που θα λειτουργήσει στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, πλησίον του αγάλματος του Βενιζέλου. Θα στηθούν 39 ξύλινα σπιτάκια, ενώ πόλο έλξης για τα παιδιά αναμένεται να αποτελέσουν τα σπιτάκια του Αϊ Βασίλη, των ξωτικών και των παιδικών δράσεων.

Κάθε γειτονιά της πόλης θα έχει το δικό της κεντρικό δέντρο, μια μεγάλη φάτνη, το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο καράβι και άλλα διακοσμητικά.

(φωτο:intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί