• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΓΕΓΟΝΟΤΑ
  • Θεσσαλονίκη: Εισαγγελικές διώξεις για εργατικό ατύχημα στην υπηρεσία καθαριότητας του κεντρικού δήμου

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελικές διώξεις για εργατικό ατύχημα στην υπηρεσία καθαριότητας του κεντρικού δήμου

Ποινικές ευθύνες για το εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε στο τμήμα καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης με θύμα συμβασιούχο εργαζόμενη αναζητεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, μέσω προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε ο προϊστάμενός της, Λάμπρος Τσόγκας.

 

Ειδικότερα, με έγγραφη παραγγελία του προς τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης, Χρήστο Καραγιάννη, ο αντιεισαγγελέας Εφετών ζητεί να διεξαχθεί έρευνα, από το ΑΤ Λευκού Πύργου, για να διαπιστωθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια από υπόχρεο.

Το υπό διερεύνηση ατύχημα έγινε γνωστό ύστερα από ανακοίνωση της παράταξης «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» του δήμου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία, την ώρα που συνεργείο καθαριότητας πραγματοποιούσε αποκομιδή ανακυκλώσιμων υλικών, εκτοξεύτηκε υγρό, πιθανόν τοξικό, τη στιγμή που η πρέσα του απορριμματοφόρου συμπίεζε τα σκουπίδια.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, η άτυχη γυναίκα υπέστη εγκαύματα και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».

Υπό αυτές τις συνθήκες, όπως επισημαίνεται στην εισαγγελική παραγγελία, η προκαταρκτική εξέταση καλείται να δώσει απαντήσεις και στα εξής ερωτήματα: εάν η εργαζόμενη είχε εφοδιαστεί με τα απαιτούμενα προστατευτικά μέτρα για τη σωματική της ακεραιότητα κατά την εκτέλεση της εργασίας της και εάν είχαν δοθεί οι σχετικές οδηγίες για τη διαχείριση της απόθεσης του περιεχομένου των κάδων στο όχημα συλλογής απορριμμάτων του δήμου.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu