Θεσσαλονίκη: Διεκόπη η δίκη για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Με σκυμμένο το κεφάλι μπήκαν στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Θεσσαλονίκης οι 12 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου στην περιοχή της Χαριλάου.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, στη θέα των κατηγορουμένων ο πατέρας του Άλκη δεν αντέδρασε, ενώ η μητέρα του αδικοχαμένου 19χρονου σηκώθηκε από τη θέση της, τους κοιτούσε και ψέλλισε ορισμένα λόγια.

Εκπρόσωποι συνηγόρων των κατηγορουμένων ζήτησαν διακοπή της ακροαματικής διαδικασίας λόγω παρουσίας τους σε εκδίκαση έτερης υπόθεσης στα όρια της παραγραφής.

Οι κατηγορούμενοι μετήχθησαν γύρω στις 7.30 το πρωί, κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας, στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και δύο ώρες αργότερα εισήλθαν, ο ένας μετά τον άλλον, στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του δικαστηρίου.

Στο δικαστήριο βρέθηκαν και οι δυο φίλοι του Άλκη που τραυματίστηκαν κατά την δολοφονική επίθεση.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να ανακοινωθούν οι ημερομηνίες εκδίκασης της υπόθεσης.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται για τις εξής πράξεις:

Άπαντες για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη (στην περίπτωση του ‘Αλκη) και σε απόπειρα (στην περίπτωση του πρώτου τραυματισμένου νεαρού), από κοινού,

Ένας εξ αυτών για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην περίπτωση του δεύτερου τραυματισμένου νεαρού, και οι υπόλοιποι 11 ως απλοί συνεργοί στην συγκεκριμένη πράξη,

Άπαντες για επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

(Thestival – φωτο:pixabay)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί