• Αρχική
  • Άρθρα
  • Θεσσαλονίκη: 420 ανέρχονται οι επιχειρήσεις,που συμμετέχουν στις τέσσερις προτάσεις του ευρωπαϊκού προγράμματος,”Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου”

Θεσσαλονίκη: 420 ανέρχονται οι επιχειρήσεις,που συμμετέχουν στις τέσσερις προτάσεις του ευρωπαϊκού προγράμματος,”Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου”

Σε 420 ανέρχονται οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στις τέσσερις προτάσεις του ευρωπαϊκού προγράμματος "Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου", στο οποίο μετέχει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ).

To πρόγραμμα χρηματοδοτεί έργα για τη βελτίωση, τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των τοπικών αγορών.

Στην προσπάθεια του να ενισχύσει τις τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις και να βελτιώσει το επιχειρηματικό κλίμα, το ΕΕΘ συνεργάστηκε με τους δήμους Καλαμαριάς, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Βόλβης και Θερμαϊκού και υπέβαλε -συνενώνοντας τις προσπάθειες και των τοπικών εμπορικών συλλόγων και συλλογικών φορέων των επαγγελματιών- ολοκληρωμένες προτάσεις για την χρηματοδότηση δράσεων που αφορούν τις αγορές των περιοχών αυτών.

Από τις 420 επιχειρήσεις, οι 333 είναι εμπορικές και οι 87 είναι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, ενώ το σύνολο των δράσεων που έχει αναλάβει το Επιμελητήριο αντιστοιχούν σε 1,16 εκατ. ευρώ. Αναλυτικά, ανά πρόταση, στον δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης μετέχουν 81 εμπορικές επιχειρήσεις και επτά επιχειρήσεις υπηρεσιών, με προϋπολογισμό δράσεων 266.624 ευρώ, στον δήμο Βόλβης 81 εμπορικές και 35 υπηρεσιών (309.419 ευρώ), στον δήμο Θερμαϊκού 60 εμπορικές και 29 επιχειρήσεις υπηρεσιών (251.707 ευρώ) και στον δήμο Καλαμαριάς 111 εμπορικές επιχειρήσεις και 16 επιχειρήσεις υπηρεσιών (335.714 ευρώ).

«Το ποσοστό των επιχειρήσεων που δήλωσαν συμμετοχή σε κάθε ένα από τα τέσσερα εμπορικά κέντρα είναι κοντά στο 90%, γεγονός που σημαίνει ότι οι τοπικοί επιχειρηματίες “αγκάλιασαν” το εγχείρημα του ΕΕΘ και των οικείων δήμων και στηρίζουν την τριμερή αυτή συνεργασία. Σε κάθε περίπτωση, η προσπάθεια δεν θα είχε τα ίδια αποτελέσματα χωρίς τη συμμετοχή των τοπικών επιχειρηματιών – μελών των υπό ίδρυση Εμπορικών Συλλόγων των Αμπελοκήπων και του Θερμαϊκού, όπως και του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμαριάς» υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση του ΕΕΘ, όπου τονίζεται ότι η συνεισφορά τους τόσο στην εξασφάλιση συμμετοχής των τοπικών επιχειρηματιών όσο και στην ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος των τεσσάρων εμπορικών κέντρων, έτσι ώστε να προβλεφθούν κατάλληλες αντισταθμιστικές δράσεις, ήταν σημαντική.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.