«Θερίζουν» τα ναρκωτικά στη Μύκονο: Τουρίστας νόμιζε πως είναι ο Μπους και η Μαντόνα

Τα ναρκωτικά βρίσκονται σε αφθονία στη Μύκονο και τα ατυχή αλλά και τραγικά περιστατικά είναι πολυάριθμα.

 

Ένα «σκληρό» περιστατικό στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου, εκεί όπου οι γιατροί αναγκάστηκαν να δέσουν με ιμάντες στο κρεβάτι έναν αλλοδαπό τουρίστα, ο οποίος είχε κάνει χρήση ecstasy για να τον προστατεύσουν, είναι ένα μόνο από τα δεκάδες παρόμοια περιστατικά που είχαν να αντιμετωπίσουν οι γιατροί φέτος το καλοκαίρι.

Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του και για τρεις συνεχόμενες ώρες ο χρήστης νόμιζε οτι ήταν ο Τζορτζ Μπους και η Μαντόνα ενώ κάποια στιγμή φώναζε στους γιατρούς «let’s jump».

Βέβαια, είχε προηγηθεί ενα σοβαρότερο περιστατικό τις προηγούμενες ημέρες, με τον αιφνίδιο θάνατο ενός άλλου αλλοδαπού τουρίστα ισραηλινής καταγωγής, ο οποίος φέρεται να είχε κάνει χρήση υπερβολικής δόσης ναρκωτικής ουσίας τύπου MDMA (οι φίλοι του είχαν αναφέρει στην αστυνομία οτι είχε πιει 2 γραμμάρια, ποσότητα που θεωρείται υπερβολικά μεγάλη).

«Δυστυχώς, φέτος, ενώ βλέπουμε να έχουν μειωθεί τα περιστατικά απο τροχαία, αντίθετα έχουν αυξηθεί τα περιστατικά χρήσης ναρκωτικών» αναφέρει στο protothema.gr γιατρός που εργάζεται στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

Η εικόνα με τους περίπου 60 Ισραηλινούς που είχαν μαζευτεί εκείνο το βράδυ έξω απο το Κέντρο Υγείας και προσεύχονταν όλοι μαζί για τον νεαρό συμπατριώτη τους ήταν συγκλονιστική.

« Ήταν ένας νέος άνθρωπος που ήρθε για διακοπές με τους φίλους του και δεν γύρισε ποτέ», λέει ενα κοντινό του πρόσωπο που βρέθηκε εκείνη τη νύχτα στο Κέντρο Υγείας για να ενώσει τις προσευχές του με τους υπόλοιπους. Μάλιστα, τα περισσότερα περιστατικά που έχουν αναφερθεί αφορούν στη χρήση MDMA, ναρκωτικού που αν αναμιχθεί με αλκοόλ ενδέχεται να προκαλέσει σημαντικές επιπλοκές στην υγεία του χρήστη, μέχρι και καρδιακή ανακοπή. Πέρυσι ειδικά αλλά και πρόπερσι οι γιατροί του Κέντρου Υγείας είχαν να αντιμετωπίσουν και αρκετά περιστατικά κατά την διάρκεια του XLSIOR, του μεγαλύτερου καλοκαιρινού γκέι Φεστιβάλ.

Αρκετοί συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας, έπειτα απο χρήση GHB, γνωστό απλά ως G.

Πρόκειται για ηρεμιστικό αναισθητικό που παρασκευάστηκε την δεκαετία του 20, δημιουργεί ανεβασμένη διάθεση και μπορεί να αυξήσει την σεξουαλικη ορμή όταν λαμβάνεται στις σωστές δόσεις. Ωστόσο, η λάθος δόση κάνει την ουσία τοξική και προκαλούνται ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu