Θεοδωρικάκος: Ενίσχυση της ασφάλειας σε όλη τη χώρα – Μέτρα για εκλογές και γήπεδα

H ενίσχυση του κέντρου συντονισμού της ΕΛΑΣ στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) για τη διαχείριση των αθλητικών εκδηλώσεων και αγώνων καθώς και των συγκεντρώσεων και πορειών αποφασίστηκε,

μεταξύ άλλων, σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπό τον υπουργό, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Επιπρόσθετα, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, το κέντρο συντονισμού θα λειτουργεί υπό την εποπτεία του υφυπουργού, Ελευθέριου Οικονόμου και του αρχηγού της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου και θα συντονίζει συνολικά τη δράση των αστυνομικών δυνάμεων όλων των διευθύνσεων που συμμετέχουν στη λήψη μέτρων.

Στη σύσκεψη τέθηκε επί τάπητος η αποδοτικότερη συνεργασία και συντονισμός όλων των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας σε ολόκληρη τη χώρα, για την καλύτερη εφαρμογή των υπηρεσιακών σχεδίων της αστυνομίας με στόχο την ασφάλεια των πολιτών.

Ειδικότερα σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκαν συγκεκριμένα μέτρα για:

-Την αύξηση των περιπολιών στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, τη Θεσσαλονίκη και τα αστικά κέντρα όλης της χώρας, όπου παρουσιάζεται αυξημένη παραβατικότητα.

-Την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, ιδιαίτερα στον Έβρο και την αποτροπή εισόδου στη χώρα παράνομων μεταναστών.

-Την πλήρη φύλαξη κρίσιμων υποδομών και στόχων.

-Την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε αεροδρόμια και τουριστικούς προορισμούς, ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

-Τη διαφύλαξη της τάξης και την εγγύηση της ασφάλειας των πολιτών ενόψει των επόμενων εκλογών.

(ΦΩΤΟ:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί