• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Θα έχουμε ποινικές διώξεις» – Με γοργούς ρυθμούς εξελίσσεται η εισαγγελική έρευνα για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι

«Θα έχουμε ποινικές διώξεις» – Με γοργούς ρυθμούς εξελίσσεται η εισαγγελική έρευνα για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Ο δικηγόρος Αντώνης Φούσας, μιλώντας σε σε ραδιοφωνικό σταθμό, σημείωσε ότι οι εισαγγελείς «επισπεύδουν αρκετά» την έρευνα για τις ποινικές ευθύνες σχετικά με τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, που οδήγησε στο θάνατο 96 ανθρώπων.

 

«Η εκτίμησή μου είναι ότι θα έχουμε ποινικές διώξεις. Το πότε εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως για παράδειγμα πότε θα φέρει την έκθεσή του ο πραγματογνώμονας που όρισε η εισαγγελία. Θα ήμουν ευτυχής μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου να περατωθούν οι διαδικασίες, γνωρίζω ότι οι εισαγγελείς εργάζονται με γοργούς ρυθμούς» συμπλήρωσε ο δικηγόρος που υπέβαλε την πρώτη μήνυση για λογαριασμό συγγενών θυμάτων από την αποφράδα Δευτέρα 23 Ιουλίου.

Όπως τόνισε «οδηγός» για την έρευνα σχετικά με τη φωτιά στο Μάτι αποτελούν «οι αποφάσεις για τις πυρκαγιές της Ηλείας. Εδώ (σ.σ. στο Μάτι) οι παραλείψεις είναι ίδιες και περισσότερες, π.χ. υπήρχαν πυροφύλακες για να δουν αν θα υπάρξει φλόγα;».

Ερωτηθείς ξανά για το αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες υπουργών ο κ. Φούσας αφού δεν απέκλεισε αυτό να συμβεί, στη συνέχεια σημείωσε ότι «σαφέστατα υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Η διάκριση όμως μεταξύ πολιτικών και ποινικών ευθυνών είναι πολύ λεπτή γι’ αυτό περιμένω το σύνολο των δικογραφιών. Εγώ δεν κατεμήνυσα τώρα πολιτικά πρόσωπα γιατι με ανησυχεί να πάει η δικογραφία στη Βουλή λόγω των πλειοψηφιών που υπάρχουν και των γνωστών διαδικασιών».

Μιλώντας, τέλος, ειδικά για τον άνθρωπο που φέρεται να ξεκίνησε την πυρκαγιά από την περιοχή του Νταού Πεντέλης, ο Αντώνης Φούσας είπε ότι «έχει ευθύνη για τον εμπρησμό τόσων εκτάσεων, την καταστροφή σπιτιών και αυτοκινήτων αλλά και το θάνατο 96 ανθρώπων. Και από αμέλεια να κριθεί ο εμπρησμός η ευθύνη του είναι τεράστια για τόσους θανάτους και τόσες καταστροφές. Θα κριθεί και αυτός αλλά και όλοι όσοι είχαν ευθύνη για την κατάσβεση της φωτιάς, την πρόληψη και την μη εκκένωση της περιοχής».