• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τέτοιους αστυνομικούς θέλουμε! Έσωσαν ηλικιωμένη πηδώντας από μπαλκόνι σε μπαλκόνι – ΒΙΝΤΕΟ

Τέτοιους αστυνομικούς θέλουμε! Έσωσαν ηλικιωμένη πηδώντας από μπαλκόνι σε μπαλκόνι – ΒΙΝΤΕΟ

Το Κέντρο Άμεσης Δράσης ενημέρωσε την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ και άμεσα ειδικοί φρουροί από την ομάδα της Κυψέλης έφθασαν στο σπίτι της ηλικιωμένης.

Αρχικά χτύπησαν το κουδούνι του διαμερίσματος, χωρίς όμως να λάβουν κάποια απόκριση από το εσωτερικό. Ταυτόχρονα, η ανησυχία των περιοίκων και οι πληροφορίες που συνέλλεξαν από ενοίκους της πολυκατοικίας ότι δεν είχαν δει ή ακούσει την ηλικιωμένη γυναίκα εδώ και τρεις μέρες, έκανε τους αστυνομικούς να αποφασίσουν να δράσουν άμεσα.

Οι ειδικοί φρουροί της ΔΙ.ΑΣ, μην έχοντας πολλές εναλλακτικές, με αυτοθυσία και πραγματικό κίνδυνο της ζωής τους, αποφάσισαν να περάσουν στο μπαλκόνι του διαμερίσματος της γυναίκας, πηδώντας από το όμορο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου. Εισήλθαν εντός, και διαπίστωσαν ότι η ηλικιωμένη ήταν ακίνητη χωρίς να ανταποκρίνεται και έχοντας σπασμούς.

ΔΙΑΣΩΣΗ ΓΙΑΓΙΑΣ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ - ΟΜΑΔΑ ΔΙ.ΑΣ

Χωρίς να χάσουν χρόνο, της προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες, προσπαθώντας να την κάνουν να αντιδράσει και να δώσει σημεία ζωής. Η ηλικιωμένη ψέλλισε ότι πονούσε σε όλο της το σώμα, ότι κρυώνει και ότι δεν έχει πιει νερό και δεν έχει φάει τίποτα από το Σάββατο το μεσημέρι.

Οι αστυνομικοί κάλεσαν το ΕΚΑΒ και μέχρι το ασθενοφόρο να φτάσει στο σημείο, έκαναν ότι ήταν δυνατό ώστε η ηλικιωμένη γυναίκα μην χάσει τις εκ νέου τις αισθήσεις.

ΔΙΑΣΩΣΗ ΓΙΑΓΙΑΣ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ - ΟΜΑΔΑ ΔΙ.ΑΣ

Φτάνοντας οι διασώστες του ΕΚΑΒ, χορήγησαν οξυγόνο και όρο, ενημερώνοντας τους αστυνομικούς, ότι ήταν εντελώς αφυδατωμένη και η κατάσταση της είναι κρίσιμη.

Μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, συνοδεία των μοτοσικλετιστών της ΔΙ.ΑΣ , όπου μετά από λίγο οι γιατροί τους ενημέρωσαν, ότι με τις ενέργειες τους, της έσωσαν την ζωή και πλέον δεν κινδυνεύει άμεσα η υγεία της.

(Πηγή: Law&Order)