Ταυτοποιήθηκαν 10 θύματα – Συγγενείς νεκρών και αγνοουμένων, συρρέουν στο νεκροτομείο

Έγιναν οι πρώτες 10 ταυτοποιήσεις των θυμάτων των πυρκαγιών. Οι ιατροδικαστικές υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης αλλά και του Πανεπιστημίου Αθηνών, διενεργούν νεκροψίες ώστε να ληφθεί DNA αλλά και για να διαπιστωθούν τα αίτια των θανάτων.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, 60 ενήλικες βρίσκονται στα νοσοκομεία, από τους οποίους οι 11, είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Οι περισσότερες σωροί, που βρίσκονται στους ψυκτικούς θαλάμους, δεν μπορούν να αναγνωριστούν χωρίς την λήψη γενετικού υλικού, διότι (οι σωροί) είναι παραμορφωμένοι.

Οι συγγενείς των νεκρών αλλά και των αγνοουμένων, πηγαίνουν στο νεκροτομείο Αθηνών, ώστε να δώσουν DNA, το οποίο θα συγκριθεί με το DNA των νεκρών. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, στο νεκροτομείο υπάρχουν ψυχολόγοι, οι οποίοι προσπαθούν να υποστηρίξουν τους ανθρώπους συγγενείς των νεκρών και των αγνοουμένων.

Τι έχει δηλώσει ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγρηας

Είναι μια μαζική καταστροφή με πολλές απανθρακώσεις που είναι δύσκολες και η αναγνώριση είναι ακόμη πιο δύσκολη. Αναμένουμε τις ταυτοποιήσεις μέσω DNA. Προσπαθούμε να προσδιορίσουμε τα αίτια θανάτου που τις περισσότερες φορές είναι προφανή.

Τι είχε δηλώσει ο προϊστάμενος ιατροδικαστής υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης

Είναι μια κατάσταση πρωτόγνωρη. Είναι μαζική καταστροφή.

Βλέπουμε λοιπόν, ότι όλη η Ελλάδα είναι συγκλονισμένη. Ακόμα και οι ιατροδικαστές, δηλώνουν ότι ζούνε πρωτόγνωρες εικόνες.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu