• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τα «σαΐνια» της κυβέρνησης «χτύπησαν» και πάλι! Γκάφα σε ΦΕΚ: Μπέρδεψαν την ιερακοθηρία (κυνήγι με γεράκια) με την… προικοθηρία!

Τα «σαΐνια» της κυβέρνησης «χτύπησαν» και πάλι! Γκάφα σε ΦΕΚ: Μπέρδεψαν την ιερακοθηρία (κυνήγι με γεράκια) με την… προικοθηρία!

Μία γκάφα για την οποία ευθύνη φαίνεται να έχουν η κεκτημένη ταχύτητα και ο δαίμων του τυπογραφείου, εντοπίστηκε σε κοινή υπουργική απόφαση σχετική με την ρύθμιση θεμάτων που αφορούν στην χρησιμοποίηση γερακιών στο κυνήγι.

Στο κείμενο της απόφασης που υπογράφεται από τους υπουργούς Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και, Ανάπτυξης ορίζονται ζητήματα που αφορούν τόσο τα πτηνά που πρέπει να χρησιμοποιούνται όσο και την εκπαίδευση που πρέπει να έχουν οι ιερακοθήρες (γερακάρηδες) συνθέτοντας το ισχύον πλαίσιο για την ιερακοθηρία.

Αυτή η τελευταία λέξη όμως φαίνεται ότι μπέρδεψε τους συντάκτες του ΦΕΚ οι οποίοι εκ παραδρομής στο άρθρο 6 αντί για ιερακοθηρία (κυνήγι με γεράκια) έγραψαν «προικοθηρία».

proikothiria-1
proikothiria

Γράφει χαρακτηριστικά το επίμαχο εδάφιο: «γ. Ανάπτυξη στους εκπαιδευομένους των εφαρμοζόμενων τεχνικών και πρακτικών προικοθηρίας, ανάλογα με το επίπεδο χειριστή για το οποίο αξιολογούνται και ενημέρωση αναφορικά με την υποχρέωση τήρησης των όρων ευζωίας των θηρευτικών πτηνών».

Σημειωτέον ως προικοθηρία ορίζεται ως «η επιδίωξη γάμου με γυναίκα που να διαθέτει μεγάλη προίκα».

(protothema – φωτο: photo screenshot)

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.